Slané pagáčky se semínky

7.1. 2022Michaela2565x4

Milujeme je k vínu nebo jen tak. Zobeme a zobeme, dokud není talíř prázdný. Je to ale jen malý hřích, když jsou tak výborné a navíc posypané semínky i zdravé. Alespoň si to namlouváme, když v nás mizí jeden za druhým. Rozhodně se ale rozplývají na jazyku. Jsou chuťovým doplňkem každé naší oslavy a k vínu prostě nemají chybu.

slané pagáčky recept

Ingredience na slané pagáčky

10 ml mléka
1 lžička moučkového cukru
42 g droždí
500 g hladké mouky
380 g změklého másla
2 žloutky
1 lžička soli

Vajíčko na potření
Na ozdobení semínka: slunečnice, konopná semínka, sezamová semínka, mák nebo mletý kmín

Postup

Z mléka, cukru a droždí si připrav kvásek.  Poté co kvásek vzejde, dej do robota všechny zbývající ingredience, přidej kvásek a vypracuj kompaktní těsto. To si zabal do potravinářské folie. Dej do lednice a nech odpočívat, ideálně přes noc. Druhý den vyválej plát silný jen několik milimetrů. Pomocí kulatých vykrajovátek vykrajuj tvary nebo použij rádélko a nakrájej čtvercové tvary. Ty dej na plech vyložený pečícím papírem. Potři rozšlehaným vajíčkem a posyp semínky. Výborná jsou slunečnicová, sezamová nebo třeba mák. 

V troubě pečeme na 180 °C po dobu přibližně 15 minut, dokud nejsou pagáčky na povrchu zlatavé.

Komentáře
  1. Jana napsal:

    Ja som sa práve rozhodla urobiť tie malé slané kolieska. Veľmi pekne ďakujem za recept . Mám rada vyskúšané recepty a tie vaše sú proste úžasné .

  2. Tana napsal:

    Tento recept je mimoriadne zly. S cestom sa zle pracuje a pri jedeni sa pagaciky lamu a chuti to ako piesok.

    • Martina napsal:

      Dobrý den, Táňo, moc nás mrzí, že Vás recept nenadchl tak, jako nás a naše okolí. Výsledek se může lišit i podle typu trouby. Před zpracováním je dobré nechat těsto odležet do druhého dne, a také po upečení nechat těsto řádně odpočinout. Budeme držet palce, aby se příště vyvedly lépe :). Krásný den.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.