Sýrový Quiche z cizrnové mouky s bramborami

16.5. 2021Michaela2976x1

Quiche, sýrový koláč, který je symbolem Lotrinska, připravujeme doma často. Základem je vždy korpus z křehkého těsta a náplň. Tady popouštíme uzdu fantazii a každý Quiche je tak v podstatě originál. Navíc doma experimentujeme nejen s náplní, ale i s moukami. Tentokrát jsme do základu přidali také cizrnovou mouku a výsledek byl skvělý. V kombinaci s cibulovo-sýrovou náplní a kousky brambor to byla slast. Tady ji servírujeme i tobě!

Ingredience na 1 quiche

  • 140 g hladké pšeničné mouky
  • 140 g cizrnové mouky
  • 165 g vychlazeného másla nakrájeného na kousky
  • 250 g cibulky
  • 1 vejce
  • 300 g vařených brambor nakrájených na kostičky
  • 150 g ementálu nebo goudy
  • 200 ml smetany
  • sůl a pepř
sýrový quiche recept

Postup na Quiche

Oba druhy mouky, 140 g másla a půl lžičky soli zpracuj na drobenku. Nalij 8 lžic studené vody a zpracuj těsto. Vytvaruj z něho kouli, zabal do folie a dej na 30 minut do lednice.

Dej si vařit brambory ve slupce. Po uvaření oloupej a nakrájej na kostičky.

Na lehce pomoučněné ploše vyválej z těsta kruh o trochu větší než je průměr formy (forma 25 cm). Opatrně můžeš vyválené těsto přenést na válečku a umístit do koláčové formy. Pomocí kousku těsta přitlač k okrajům formy, tak aby těsto kopírovalo formu. Těsto propíchej vidličkou.

Troubu předehřej na 200 °C. Na pánvi nebo v hrnci si rozpusť zbytek másla. Opeč na něm pomalu cibulku nakrájenou na tenká půlkolečka. Nech ji krásně zkaramelizovat. Stáhni z ohně.

Na těsto polož pečicí papír a zatěžkej suchými fazolemi nebo keramickými fazolemi na pečení. Peč 15 minut, sejmi papír a peč dalších 5 minut.

V míse prošlehej vejce, přidej smetanu, cibuli a na kostky nakrájené vařené brambory, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Náplň nanes na těsto a dej péct na 20 minut .

Jak poznáš, že je koláč upečený? Píchni nožem do středu, a pokud zůstane čistý, tak je Quiche hotový. Nech ve formě vychladnout.

Dobrou chuť!

Komentáře
  1. Iveta napsal:

    Dobrý den, vypadá naprosto báječně a hned se do něj pustím. Jen by mě zajímalo kolik smetany používáte? V ingrediencích není ale v postupu ano. Moc děkuji předem za odpověď.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.