Ingredience na 1 quiche
Postup na Quiche
Oba druhy mouky, 140 g másla a půl lžičky soli zpracuj na drobenku. Nalij 8 lžic studené vody a zpracuj těsto. Vytvaruj z něho kouli, zabal do folie a dej na 30 minut do lednice.
Dej si vařit brambory ve slupce. Po uvaření oloupej a nakrájej na kostičky.
Na lehce pomoučněné ploše vyválej z těsta kruh o trochu větší než je průměr formy (forma 25 cm). Opatrně můžeš vyválené těsto přenést na válečku a umístit do koláčové formy. Pomocí kousku těsta přitlač k okrajům formy, tak aby těsto kopírovalo formu. Těsto propíchej vidličkou.
Troubu předehřej na 200 °C. Na pánvi nebo v hrnci si rozpusť zbytek másla. Opeč na něm pomalu cibulku nakrájenou na tenká půlkolečka. Nech ji krásně zkaramelizovat. Stáhni z ohně.
Na těsto polož pečicí papír a zatěžkej suchými fazolemi nebo keramickými fazolemi na pečení. Peč 15 minut, sejmi papír a peč dalších 5 minut.
V míse prošlehej vejce, přidej smetanu, cibuli a na kostky nakrájené vařené brambory, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Náplň nanes na těsto a dej péct na 20 minut .
Jak poznáš, že je koláč upečený? Píchni nožem do středu, a pokud zůstane čistý, tak je Quiche hotový. Nech ve formě vychladnout.
Dobrou chuť!
Dobrý den, vypadá naprosto báječně a hned se do něj pustím. Jen by mě zajímalo kolik smetany používáte? V ingrediencích není ale v postupu ano. Moc děkuji předem za odpověď.