Sýrový Quiche z cizrnové mouky s bramborami

16.5. 2021Michaela1375x0

Quiche, sýrový koláč, který je symbolem Lotrinska připravujeme doma často. Základem je vždy korpus z křehkého těsta a náplně. Tady popouštíme uzdu fantazii a každý Quiche je tak v podstatě originál. Navíc doma experimentujeme nejen s náplní, ale i s moukami. Tentokrát jsme do základu přidali také cizrnovou mouku a výsledek byl skvělý. V kombinaci s cibulovo-sýrovou náplní a kousky brambor to byla slast. Tady ji servírujeme i tobě!

Ingredience na 1 quiche

  • 140 g hladké pšeničné mouky
  • 140 g cizrnové mouky
  • 165 g vychlazeného másla nakrájeného na kousky
  • 250 g cibulky
  • 1 vejce
  • 300 g vařených brambor nakrájených na kostičky
  • 150 g ementálu nebo goudy
  • 200 ml smetany
  • sůl a pepř
quiche

Postup na Quiche

Oba druhy mouky, 140 g másla a půl lžičky soli zpracuj na drobenku. Nalij 8 lžic studené vody a zpracuj těsto. Vytvaruj z něho kouli, zabal do folie a dej na 30 minut do lednice.

Dej si vařit brambory ve slupce. Po uvaření oloupej a nakrájej na kostičky.

Na lehce pomoučněné ploše vyválej z těsta kruh o trochu větší než je průměr formy (forma 25 cm). Opatrně můžeš vyválené těsto přenést na válečku a umístit do koláčové formy. Pomocí kousku těsta přitlač k okrajům formy, tak aby těsto kopírovalo formu. Těsto propíchej vidličkou.

Troubu předehřej na 200 °C. Na pánvi nebo v hrnci si rozpusť zbytek másla. Opeč na něm pomalu cibulku nakrájenou na tenká půlkolečka. Nech ji krásně zkaramelizovat. Stáhni z ohně.

Na těsto polož pečicí papír a zatěžkej suchými fazolemi nebo keramickými fazolemi na pečení. Peč 15 minut, sejmi papír a peč dalších 5 minut.

V míse prošlehej vejce, přidej smetanu, cibuli a na kostky nakrájené vařené brambory, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Náplň nanes na těsto a dej péct na 20 minut .

Jak poznáš, že je koláč upečený? Píchni nožem na střed a pokud zůstane čistý, tak je Quiche hotový. Nech ve formě vychladnout.

Dobrou chuť!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Sweetletter

    Jednou za čas pošleme sladkou inspiraci. Recepty, zajímavosti, tipy a rady ze světa Sweeťáků.

    Stisknutím tlačítka "souhlasím ...", souhlasíte s tím, že vám budu posílat na vložený email zprávy se zajímavým obsahem z oblasti cukrovinek. Na emaily se můžete těšit zpravidla 2x měsíčně a pokud narazím na zajímavou tvorbu někoho dalšího, rád dám i o jeho práci vědět. Pokud už nebudete chtít e-maily dále dostávat, kdykoliv můžete tento souhlas odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé zprávě. Vaše údaje bude spravovat má firma sweetflow.cz podle těchto zásad zpracování a ochrany osobních údajů.
  • Kategorie