Sweetflow

Protože kuchyně je srdcem každé domácnosti. Protože rodina se ráda schází u dobrého jídla. Protože kamarádky si nejraději povídají u kávy a dortíku. Protože láska prochází žaludkem. A taky proto, že pečení vykouzlí úsměv na tváři i v zamračeném dni.

Nejen proto chystáme naše cukrářské a pekařské kurzy pod vedením profesionálního francouzského cukráře Xaviera.

Jsme nadšení, když vidíme, jak se zdokonaluješ, jak se i v tvé kuchyni rodí poctivé cukrářské a pekařské skvosty a jak děláš radost sobě i tvému okolí.

Představujeme celý tým Sweet Flow

Michaela

Specialistka na marketing
Je duší markeťačka. Ráda dává projektům jejich tvář. Umí jim vtisknout osobitý styl a provázet je na jejich cestě životem. Má v sobě motor, který jí nedovolí polevit, ani se dvěma dětmi. Nedokáže moc odpočívat a ráda za sebou vidí výsledky. Neustále se vzdělává (ten proces ji prostě baví) – v marketingu, obchodu, španělštině nebo zahradničení. Má ráda práci s dětmi, a tak čas věnuje i různým projektům pro děti. Oblíbený dezert: Upečený pro ni, třeba dětmi. Flow: Když zkouší nový recept… když se ponoří do světa marketingu… když vyráží na zahradu a zase se rýpe v zemi…když piluje pozici bojovníka č. 2 v józe… když se učí něco nového.
Xavi

Xavier

Cukrář, pekař a expert na laminování, a nejen francouzské dezerty
Je cukrář a pekař profesionál. Táta tří dětí. Manžel Češky. Syn Francouzky a Španěla. Gurmán z Malorky. Jeho vášeň je nakažlivá. O tom už ví své jak začátečníci, tak profesionálové. Procestoval svět a cukrařině se věnoval ve slavných podnicích ve Francii, v Londýně, na Novém Zélandu nebo ve Španělsku. Xavier si zakládá na správných technikách a postupech z francouzské a české cukrařiny, stejně jako na neustálém vzdělávání v oboru a seberozvoji. Věří, že každý může být tím, kým chce, když CHCE. Třeba cukrářem. Kdykoli. Kdekoli. Oblíbený dezert: Eclair au chocolat, Mousse au chocolat, Věneček. Flow: v kuchyni při pečení, vaření, ochutnávání a u fotbalu s dětmi.

Martina

Odbornice na vzdělávání
Je lektorka, maminka tří dětí, ale hlavně žena, pro kterou je vzdělávání vášní. Už od mala toužila být učitelkou. Tou se také stala a učila v několika zemích. Nyní rozvíjí dál své znalosti v oblasti vzdělávání, výchovy, psychologie, metodologie, ale i v marketingu či online světě. Doma vyrábí kosmetiku a peče podle rodinných receptů po prababičce. Oblíbený dezert: Paris-Brest, Royal, tvarohové buchty a cukroví. Flow: Čtení, které člověka posouvá. Jóga. Brainstorming nových nápadů. Děti. Jazyky. Pečení a vaření s nápadem v hlavě a minimem času.

Upekl to

Xavier Carchenilla

Xavier je cukrář a pekař tělem i duší. Gurmán a velký profesionál. 

Trochu tvrdohlavý chlápek, který nepřestane, dokud nevytvoří dokonalý kousek.

Ví, jak má vypadat pravý famózní Croissant.

A co je nejlepší? Svoje zkušenosti rád předává dál.

Co o sobě říká?

Jsem Španěl. Mám rád svou práci a miluji povídání o jídle. Vyrůstal jsem na slunné Malorce, kde jsou kvalitní tradiční gastronomie a lokální produkty základem běžného života.

Jsem také Francouz. Zakládám si na dobré organizaci v kuchyni. Požaduji čistotu a efektivitu práce. Cukrářské techniky jsou pro mě stavebním kamenem další kreativní tvorby.

Žiju skoro deset let v Čechách,

Chci přispět k tomu, aby se česká cukrařina vrátila na výsluní.

Cestoval jsem po světě a pracoval ve Francii, ve Španělsku, ve Velké Británii a na Novém Zélandu v luxusních hotelech, michelinských restauracích, ale i ve vyhlášených pekárnách a cukrárnách.

Přál bych si, aby lidé dělali cukrařinu s nadšením a prohlubovali svoje znalosti a dovednosti, ať se můžeme všichni navzájem inspirovat, posouvat se a společně zvedat kvalitu.

Sweet Flow [svít flou]

Když tvoříš sladké s chutí

Flow?

  • Co to je? Pocit flow zažíváš i ty!
  • Je to okamžik, kdy se ponoříš do nějaké činnosti tak, že pro tebe okolní svět skoro přestává existovat.
  • Tvoříš s vášní a se 100% nasazením.
  • Nechceš přestat a endorfiny se vyplavují do celého těla.
  • Ten okamžik flow ti pak umožní dokázat i zdánlivě nemožné nebo prostě vytvořit něco božího.
  • Všichni jsme tento pocit zažívali mnohem častěji v dětství. Vzpomeneš si, co tě bavilo?
  • My ve Sweet Flow tenhle pocit zažíváme v různých situacích, každý trochu jinak..., ale všichni svým způsobem v kuchyni při pečení. Prostě Sweet Flow.
  • Více o flow se můžeš dozvědět zde.

Sweet Flow?

  • I tebe pečení baví a relaxuješ u něj?
  • Je také pro tebe pečení vášeň a zažíváš tyto pocity radosti, motivace a soustředění?
  • Jsi náš člověk. Sweeťák. Vítej v klubu.
  • Jsme rádi, že jsi tu s námi.

Pomáháme vám plnit si sladké sny v kuchyni.

Pečeme spolu!