Dýňová ganache
Recept na naplnění 30 kusů makronek
SUROVINY
125 g pyré z dýně
35 g másla
35 g šlehačky 33%
20 g likéru Grand Marnier
200 g bílé čokolády
POSTUP
Rozkroj dýni Hokkaido a vyjmi semínka. Rozkrájej dýni na kousky. Slupku můžeš ponechat, dodá náplni ještě lepší barvu. Polož dýni na plech. Pocukruj ji třtinovým cukrem a polij trochou vody. Přikryj a peč přibližně 30 minut na 170 °C. Na konci pečení můžeš dýni odklopit nechat péct nezakrytou, aby dýně trochu zkaramelizovala. Vyndej a nech vychladnout.
Rozmixuj dýni. Přidej máslo a smetanu. Přiveď vše k varu a nalij na rozpuštěnou bílou čokoládu. Promíchej stěrkou a přidej likér Grand Marnier nebo například Cointreau. Rozmixuj. Přikryj a nech krém odležet v lednici asi 12 hodin.