
SUROVINY
350 g vařených brambor ve slupce
250 g měkkého tvarohu v alobalu (Jaroměřický)
1 vejce M
350 g hrubé mouky
3 g růžové himálajské soli
vypeckované meruňky na plnění
Na dokončení:
cukr krupice
rozpuštěné máslo
měkký tvaroh nebo zakysaná smetana
POSTUP
Brambory uvařené ve slupce oloupej, najemno nastrouhej nebo prolisuj, přidej tvaroh, vejce, mouku se solí a vypracuj v hladké, měkké těsto.
Vyválej ho do tvaru válečku, ze kterého odkrajuj stejně velké kousky. Zplošti je a naplň meruňkou. Když je ovoce příliš velké, stačí k plnění pouze polovina. Knedlíky dobře uzavři.
Připravené knedlíky vkládej do vroucí osolené vody, promíchej, aby se nepřichytily ke dnu, a vař cca 8-10 minut. Hotové knedlíky podávej se zakysanou smetanou nebo měkkým tvarohem, přelité máslem a pocukrované moučkovým cukrem.
