Bezlepkový korpus na 6 ks tartaletek (ráfky 80 mm průměr)
90 g rýžové mouky
45 g mandlové mouky
45 g pohankové mouky
70 g moučkového cukru
95 g másla
2 g soli
50 g vejce
+10 g žloutků a 10 g šlehačky na potření
Postup:
Linecké těsto připravujeme metodou “Par Sablage”. Smíchej mouky, cukr moučku a sůl v kuchyňském robotu stromečkem do hladka. Přidej máslo o teplotě 22 – 24 °C. Zapracováváš, dokud nejsou vidět žádné kousky. Vejce přidáš až nakonec a těsto propracuješ. (Ne však dlouho. Jde jen řádné spojení ingrediencí.) Dej na cca 30 minut do lednice. Těsto si pak mezi pečícími papíry vyválíš na rozměr 35×25 cm. Papír si vždy odlep a znovu přilož. Nepřidávej mouku! Pokud se těsto hodně lepí, znamená to, že je teplé. Dej ho na chvíli do lednice. Těsto vyválíš přibližně na tloušťku 0,5 cm. Dáme do lednice odpočívat na 2 – 3 hodiny.
Vymaž si tartaletkovou formičku máslem a dej ztuhnout do lednice. Těsto nakrájej na 6 pásků na 25 cm dlouhé proužky, které přijdou okolo ráfku. Ze zbytku těsta vykroj 6 kruhů o průměru 8 cm. Těsto musí být studené, abychom získali přesný tvar. Vyplň ráfky a odkroj přebytky. Dej na hodinu do mrazáku.
Peč 20 minut na 155 °C, dokud nebudou lehounce zlatavé. Vyndej je z trouby a nech v ráfkách vychladnout po dobu 5 minut, a poté je vyjmi.
Potři okraje směsí žloutků a smetany. Naplň je pomocí sáčku pistáciovou naplní, jen asi do poloviny tartaletky (přibližně 30 g každá). Dej je zpět do trouby (bez ráfku) na dalších 10 minut, dokud nejsou zlaté. Během pečení je potřeba tartaletky hlídat, a případně s plechem otáčet, aby se upekly rovnoměrně.
Ahojte, ďakujem krásne za recept na tartaletky,sú super,spojila som bezlepkové a blond a výsledok je luxusný ❤️. Ešte raz srdečná vďaka,želám krásny deň a hlavne nech vám to stále tak krásne pečie ❤️❤️❤️
Naďo, to jsme moc rádi, děkujeme za tvůj feedback 🙂