Brownies, které odletělo do Ameriky

23.5. 2020Michaela6892x0

Jen málokdy mě něco tak překvapilo a potěšilo, jako když si Tom odvážel do Ameriky můj recept na brownies. Ten kdo ho ochutnal ví, že tahle nálož čokolády, co je tak vláčná a rozplývá se na jazyku, se nedá odmítnout.

brownies recept

Manžel čas od času zve na pracovní oběd k nám domů některé své obchodní partnery ze zahraničí. Měla jsem příležitost hostit už pěknou řádku návštěvníků, od blízkých sousedů až po Korejce, Japonce, Američany či Syřany. A vždy stojím před tou otázkou, co uvařím/upeču, abych stihla ještě uklidit celou domácnost? Je třeba také ohlídat děti, aby z uklizeného domu opět nenadělaly kůlničku na dříví.

Protože jsem taková Chytrá Horákyně, většinou si navařím den dopředu, abych neměla stres, že se něco nepovedlo, nebo nestíhám. Takže můj recept? Hovězí po Burgundsku podle Julie Childové. Je totiž lepší, když se rozleží, takže ideální, když přes noc někde odpočívá.

A sladká tečka? Ta je vždy jiná. Ale o jednu se s vámi musím podělit. Dokonalé Čokoládové Brownies. Na poslední návštěvu k nám přijel Tom z Utahu. Byl to starší pán, ale ohromný sympaťák a neskutečně vitální člověk. Když jsme ho vytáhli na procházku kolem řeky, zjistili jsme, že mu ani nestačíme. On, dvakrát tak starší než my, nasadil rychlotempo a my s manželem, sloužíc jako koně pro naše dvě děti (3 a 5 let), jsme mu sotva stačili. Zejména, když vybíhal poslední kopec. Myslím, že maraton by vyhrál on a ne my.

A tento skvělý pán se zamiloval do mého Brownies:) Ano skutečně. Musela jsem mu ho několikrát ke kávě přidávat a nakonec si odnášel ještě pár kousků v krabičce s sebou na hotel a prosil mě o recept. Byla jsem v sedmém nebi. Mé Brownies poletí do Ameriky!

Tak teď už asi chápeš, že je to recept, o který se musím podělit i s vámi. V Americe už je slavný.

Recept na brownies s pekanovými ořechy

  • 320 g másla
  • 200 g čokolády
  • 6 vajec
  • 300 g třtinového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 250 ml šlehačky
  • 200 g pekanových ořechů

Máš dost misek? Můžeme začít.

POSTUP:

V první misce nad vodní lázní zahřeješ máslo s čokoládou. V druhé misce smícháš dohromady vejce a třtinový cukr. Do třetí misky přijdou suché ingredience, tedy mouka a kakao. V poslední misce vyšlehej šlehačku.

A jdeme na to. Pomalu smíchat dohromady. Úplně poslední šlehačka, pěkně opatrně, aby nespadla. Hotové těsto vylij na plech (Plech nevymazávám, protože těsto obsahuje hodně tuku a opravdu se k plechu nepřilepí). Poklademe pekanovými ořechy a dáme péct.

Pečeme ve formě (28 x 40 cm) v troubě na přibližně 160 °C po dobu 14 – 17 minut. (Hodně záleží na troubě.) Důležité je, aby těsto bylo uvnitř vláčné (ne suché). Někdy to chce cvik vychytat to tak, aby to člověk nepřepekl a nevysušil jak tresku. Takže špejlí určitě otestuj, že se těsto nelepí, ale zase nečekej, ať to není jak bábovka. Moje rada na závěr: Určitě se neboj krátké doby pečení.

Zkoušej různé varianty. Dovnitř přidej nasekané vlašské ořechy nebo navrchu po upečení místo pekanových ořechů ozdob čerstvými malinami.

Dokonalý zážitek přeje Michaela!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.