SUROVINY – citronový krém
240 g citronové šťávy i s dužinou (cca 6 citronů)
kůra ze 2 citronů
110 g vajec (2 ks)
5 žloutků
180 g cukru krupice
170 g másla
1 plátek želatiny
POSTUP NA CITRONOVÝ KRÉM
1. Nastrouhej citronovou kůru a z citronů vymačkej šťávu i s dužinou.
2. V míse smíchej citronovou kůru, šťávu z citronů, vejce, žloutky a cukr. Použij nerezovou misku, kterou budeš moci dát na vodní lázeň. (🍋 Citrony strouhej na nejjemnějším struhadle a vždy jen žlutou část kůry, ta bílá je hořká, a tak by se hořkost přenesla do chuti krému.)
3. Namoč si plátky želatiny do ledové vody.
4. Mísu dej do vodní lázně a obsah vař asi 20 minut. Míchej, až do zhoustnutí krému.
5. Mísu vyndej z vodní lázně a přidej želatinu.
6. Studené máslo nakrájej na kostky a zamíchej do krému. Nakonec krém rozmixuj, aby byl hladký.