Crème Brûlée

13.8. 2021Michaela7386x0

Recept a pár tipů jak na dokonalý krémový Crème Brûlée, klasický francouzský dezert s křupavou krustičkou na povrchu. Milujeme ten zvuk, když lžička dopadne na krustičku a křupne. Zamiluješ si ho i ty. Crème Brûlée vypadá rafinovaně, ale je až překvapivě snadné. Jen dodržet postup a podle našeho receptu ho zvládneš raz dva.

recept na Crème Brûlée

Recept na Crème Brûlée

Ingredience na 7 – 8 porcí 

  • 500 g smetany ke šlehání
  • 250 g mléka 
  • 1 vanilkový lusk
  • 180 g žloutků
  • 95 g cukru krupice 
  • třtinový cukr na posypání

Postup

  1. Rozpul vanilkový lusk, vyndej semínka a dej semínka i zbytek lusků společně do hrnce se smetanou a mlékem. Přiveď směs k bodu varu, odstav a přikryj. Nech vyluhovat 20 minut.
  2. Smíchej žloutky a krupicový cukr. Do směsi žloutků a cukru přilij směs smetany, mléka a lusku. Odstraň vanilkový lusk. Směs rozmixuj ručním mixérem. Po vychladnutí vlož na noc do ledničky. Tento krok je důležitý, protože pokud naliješ Crème Brûlée směs přímo do formiček, semínka vanilky zůstanou na dně.
  3. Druhý den vyndej Crème Brûlée z lednice a směs promíchej. Všechna malá černá semínka vanilky by měla být rovnoměrně rozložena. Na hluboký plech polož formičky a naplň plech do poloviny výšky horkou vodou. Nalij směs na Crème Brûlée do formiček. Peč na 120 °C cca 40 – 60 minut. Jak poznáš, že je hotovo? Když pohneš formičkou v troubě a krém se skoro nepohybuje, znamená to, že je upečený. Pozor na přepečení. Výsledek je dokonalý s krémovou texturou. Vyndej z trouby, nech vychladnout, a pak vlož ještě alespoň na 4 hodiny do lednice. Každou formičku posyp dvěma lžičkami třtinového cukru a pomocí flambovací pistole vytvoř na povrchu karamelovou krustu.

Tip: Prázdný vanilkový lusk můžeš opláchnout vodou, osušit a dát do nádoby s cukrem a vytvořit si tak vanilkový cukr.

Nejen vanilkový lusk, ale i další dobroty si můžeš koupit se slevou u Diana, díky kódu Sweetflow5.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.