Dýňová ganache do makronek

26.1. 2023Michaela1647x0

Dýňových receptů na buchty, dorty a řezy najdeš velké množství. Dýně má tu krásnou vlastnost, že korpus příjemně zvláční. Co takhle ale kombinace dýně a makronky? Máme tu pro tebe recept na dýňovou ganache. Najdeš v ní bílou čokoládu a náš oblíbený francouzský likér Grand Marnier, který vzniká spojením nejlepších koňaků a tropických pomerančů. Ganache má díky této kombinaci jemný pomerančový nádech. Vyzkoušej a dej nám vědět, jak ti makronky s ganache z dýně chutnaly.

Recept na dýňovou ganache makronky

Dýňová ganache
Recept na naplnění 30 kusů makronek

SUROVINY
125 g pyré z dýně
35 g másla
35 g šlehačky 33%
20 g likéru Grand Marnier
200 g bílé čokolády

POSTUP
Rozkroj dýni Hokkaido a vyjmi semínka. Rozkrájej dýni na kousky. Slupku můžeš ponechat, dodá náplni ještě lepší barvu. Polož dýni na plech. Pocukruj ji třtinovým cukrem a polij trochou vody. Přikryj a peč přibližně 30 minut na 170 °C. Na konci pečení můžeš dýni odklopit nechat péct nezakrytou, aby dýně trochu zkaramelizovala. Vyndej a nech vychladnout.
Rozmixuj dýni. Přidej máslo a smetanu. Přiveď vše k varu a nalij na rozpuštěnou bílou čokoládu. Promíchej stěrkou a přidej likér Grand Marnier nebo například Cointreau. Rozmixuj. Přikryj a nech krém odležet v lednici asi 12 hodin.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.