Nejlepší dárky jsou ty, které jsou od srdce a někdo by řekl ty, které jsou dárcem vyrobené nebo ty, které se dají sníst. My jsme minule z lásky darovali například domácí nutellu, marmeládu, chutney, cukroví nebo slaný karamel. A balení takových dárků? Je vlastně jednoduché a tvořivé. Pěkná sklenička, vkusná přízdoba, kartička s věnováním a pod tím vším je TVŮJ podpis.
Vločky, plátky mandlí, vlašské ořechy, lískové ořechy, slunečnicová semínka a sušené mléko smíchej dohromady. Rozpusť máslo a med. Med musí být v másle prolnutý.
Přidej vločky. Všechno smíchej.
Rozsyp na několik plechů, aby vznikla tenká vrstva, která se propeče. Peč na 170 stupňů po dobu 12 až 15 minut do zlatavé barvy.
Když směs vychladne přidej plátky kokosu, rozinky, brusinky a sušené ovoce.
Nandej do skleniček nebo papírových pytlíčků.
Ingredience můžeš měnit, přidávat, dle chuti a preferencí obdarovaného: pekanové ořechy, mandle, goji, různé druhy sušeného ovoce aj.
A využít můžeš také naše dárkové poukazy. Jedlé dárky v různých podobách:)
Katko, děkujeme za praktický dotaz. Oboje vydrží cca 1 měsíc. Když jsme dárky tvořili, dělali jsme je s ohledem na datum předání a raději jsme obdarovaným napsali lísteček s trvanlivostí. Ale nakonec potřeba nebyl, protože dárečky zmizely kouzelnou rychlostí:-)
Zdravím, děkuji za vynikající recepty – bohužel jsem je objevila až po Vánocích – ale hlavu si z toho nelámu, určitě přijdou vhod kdykoliv během roku. Jupííí 🙂
Krásný den, Marti, Salko tam je kvůli konzistenci. Můžete případně vynechat a přidat více vody a udělat cukrový rozvar. Ve Francii například máme Salko bez cukru,tady bohužel není…
Zdravím, už vyzkoušela slaný karamel a nutelou se nechám inspirovat na dárky. Jediné, co mi vrtá hlavou je, jak dlouho vydrží? Díky, Katka
Katko, děkujeme za praktický dotaz. Oboje vydrží cca 1 měsíc. Když jsme dárky tvořili, dělali jsme je s ohledem na datum předání a raději jsme obdarovaným napsali lísteček s trvanlivostí. Ale nakonec potřeba nebyl, protože dárečky zmizely kouzelnou rychlostí:-)
Zdravím, děkuji za vynikající recepty – bohužel jsem je objevila až po Vánocích – ale hlavu si z toho nelámu, určitě přijdou vhod kdykoliv během roku. Jupííí 🙂
Ahoj, prosím miesto salka na nutelu by som mohla použiť niečo čo je trošku zdravšie? Ďakujem
Krásný den, Marti, Salko tam je kvůli konzistenci. Můžete případně vynechat a přidat více vody a udělat cukrový rozvar. Ve Francii například máme Salko bez cukru,tady bohužel není…