Kokosová náplň
SUROVINY
1,5 plátku želatiny
70 g kokosového mléka
70 g smetany (40%)
10 g strouhaného kokosu
50 g bílé čokolády
POSTUP
V hrnci zahřejeme kokosové mléko se smetanou a rozpustíme v něm ve vodě nabobtnalé a vymačkané plátky želatiny. Směs poté nalijeme na bílou čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí. Přidáme strouhaný kokos a promixujeme tyčovým mixérem. Takto připravenou ganache necháme zchladnout v lednici a poté vyšleháme ručním mixérem. Vzniklou šlehanou ganache přendáme do zdobícího sáčku s hladkou špičkou a naplníme silikonovou formu na truffles o objemu kuliček 8 ml. Naplníme takto 15 kuliček a dáme ztuhnout do mrazáku. Zbylou ganache si ponecháme na pozdější použití.
Těsto
SUROVINY
150 g kokosu
270 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
3 kusy vejce
250 ml kokosového mléka
125 ml slunečnicového oleje
150 g cukru krupice
POSTUP
Všechny ingredience smícháme a nalijeme do koláčové kulaté formy o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 35 minut. Upečený koláč poté necháme úplně zchladnout a rukama a také pomocí ručního šlehače jej rozdrobíme. Vzniklou drobenku smícháme se zbylou šlehanou ganachí. Mělo by nám vzniknout lepivé těsto. Pokud by se však stále rozpadalo, přimícháme do něj trochu změklého másla. Nyní budeme vyrábět kuličky. Kousek těsta si vezmeme do dlaně a uděláme z něj placičku. Do ní pak zabalíme kuličku kokosové náplně. Postupujte opatrně, aby se nám kuličky nerozpadly.
Poleva z bílé čokolády
SUROVINY
400 g bílé čokolády
strouhaný kokos na posypání
POSTUP
Kuličky poté ponoříme do rozpuštěné bílé čokolády a obalíme ze všech stran. Nakonec je posypeme kokosem a dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí můžeme vzniklé cake pops napíchnout na špejli a takto servírovat. Dobrou chuť!
Hanku sledujte na Instagramu na tomto profilu.