Recept pro nás připravila Leona z @kavarnamyhozivota.
SUROVINY KORPUS
200 g hl. mouky
80 g pistáciové mouky
70 g cukru moučka
150 g povoleného másla
1 žloutek
sůl
POSTUP
Všechny suroviny zpracuj do těsta a těsto dej na 24 hodin do lednice odležet.
Následně z něj rozválej plát – výšky asi 3-4 mm (je vyšší než u klasického lineckého) a vypíchni kolečka.
Ty poskládej na plech s perforovanou podložkou a dej na 15 minut prochladit do lednice- cukroví tak lépe drží tvar a neroztéká se.
Dále peč v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 8 minut, podle síly trouby.
SUROVINY NA NÁPLŇ – pistáciová panna cotta s bílou čokoládou
500 ml smetany
6 plátků želatiny
2 plných lžic pistáciové pasty
200 g bílé čokolády
POSTUP
Ohřej smetanu pod bod varu.
Do ohřáté smetany zamíchej vyždímané plátky želatiny a vše nalij na pecky bílé čokolády.
Rozmíchej do hladka a přidej pistáciovou pastu. Vše rozmíchej tyčovým mixérem.
Nalij do silikonových forem a dej zamrazit.
SUROVINY MALINOVÁ NÁPLŇ
200 g malinového pyré
2 plátky želatiny
POSTUP
Ohřej malinové pyré a do něj zamíchej namočenou želatinu.
Nech prochladnout a dej přes noc do lednice.
Druhý den rozmixuj tyčovým mixérem a dej do zdobícího sáčku.
KOMPLETACE
Pistáciové náplně vytáhni zamražené z forem a nech v lednici povolit.
Následně polož na pistáciové kolečko, naplň malinovou náplní a uzavři dalším kolečkem.
Pocukruj.
Tipy: Pistáciové kolečka můžeš i naplnit klasicky džemem, nutellou a nebo třeba lemon curdem – i tak budou výborná…