Mandlová génoise (korpus)
100 g hladké mouky
40 g mandlové mouky
4 ks vajec velikost M (190 – 200 g)
105 g cukru krupice
65 g marcipánu
50 g oleje řepkového, slunečnicový nebo olivový
2 g soli
lžíce matcha tea
Smíchej hladkou mouku a mandlovou mouku. Připrav si plech. Smíchej vejce, cukr a marcipán a zahřej na vodní lázni na 55 °C. Poté šlehej nejméně 10 minut do husta. Přilij olej a po přidání zastav míchání. Přisyp mouku a promíchej stěrkou. Pečeme na plechu jako roládový plát, na 170 °C přibližně 30 minut. Po vyndání z trouby nech korpus úplně vychladnout. Později z něj budeme vykrajovat kolečka.
Kakaový korpus
105 g bílků
105 g žloutků
105 g cukru krupice
55 g hladké mouky
15 g kakaa (1/3 můžeš dát černé kakao)
1 g soli
42 g oleje
Rozehřej troubu na 200 °C. Připrav si všechny suroviny, plech a ráfek. Rozděl bílky a žloutky. Smíchej mouku, kakao a sůl. Prosej. Vyšlehej bílky. Jakmile budou pěkně vyšlehané, přidej 2/3 cukru a šlehej na střední stupeň 2 – 3 minuty. 1/3 cukru přisyp do žloutků hned na začátku a také vyšlehej do husta. Šleháš přibližně stejnou dobu jako bílky. Přidej vyšlehané žloutky do vyšlehaných bílků pomocí stěrky, aby se nenarušila našlehaná struktura. Přidej mouku a jemně smíchej. Nalej na plech a dej péct jako když pečeš pláty na roládu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C. Po vložení okamžitě sniž teplotu na 170 °C a peč přibližně 25 – 30 minut. Nech korpus zcela vychladnout. Později vykrájej kolečka.
Bílá čokoládová pěna
55 g šlehačky (tekuté)
105 g bílé čokolády
110 g šlehačky (našlehané)
1,5 plátku želatiny
Rozpusť čokoládu nad párou. Namoč želatinu do studené vody. Přiveď smetanu do bodu varu a přidej želatinu. Nalij postupně rozpuštěnou čokoládu a nech vychladnout na 40 °C. Při teplotě 40 °C přidej šlehačku, jemně vmíchej metličkou.
Malinový džem ingredience
225 g malinového pyré*
20 g cukru krupice
4 g pektinu NH nebo Dr. Oetker
hrst lyofilizovaných malin
Postup na malinový džem
Smíchej cukr krupici a pektin. Nahřej v kastrůlku malinové pyré na teplotu 40 °C a přidej cukr krupici, pektin a míchej. Vař přibližně minutku. Přendej do mixovací nádoby a rozmixuj. Přidej maliny.
Italský meringue
60 g bílků
100 g cukru krupice
30 g vody
Postup
Vař vodu s cukrem (rozvar). Mezitím našlehej bílky na střední rychlost. Jakmile rozvar dosáhne teploty 110 °C, zvyš rychlost u šlehání bílků. Vař rozvar do 118 °C a přidávej pomalu do polonašlehaných bílků. Míchej na vysokou rychlost 2 minuty do krásné hladké lesklé hmoty. Stříkej řezanou trubičkou číslo 14.
Sestavení
Leona, publikuje své výtvory na instagramovém profilu @Kavarnamyhozivota. Tato úžasná dáma propadla pečení v dospělosti, když zjistila, že nejlepší relax je pro ni v kuchyni při tvoření. Inspiraci hledá všude. Své nápady pak přetváří v malá sladká umělecká díla. Nemá kavárnu, ale vařit pro rodinu a přátele (jako v kavárně) je její srdcová záležitost. Jejím velkým snem je jednou si kavárnu otevřít. Držíme palce.