Xavier říká: „Vyrůstal jsem na Mallorce. Tam jsem také potkal svoji životní lásku. Na Mallorce jsme se i brali a vracíme se tam rádi. A když tam nemůžeme být, alespoň v myšlenkách a při dobrém jídle si Mallorku připomínáme. Už dlouho si totiž vozíme všude s sebou SOLNÝ KVĚT z Mallorky. Procestoval s námi už svět a v naší kuchyni je doma jak ve slaných specialitách, tak ve sladkých dezertech. Je to zdravá alternativa solení a ta sladko-slaná kombinace je neuvěřitelná. A věděli jste, že ho už objevili i Češi? Mám fakt velkou radost, že už ho můžu pořídit i tady, a že i u nás už se o zdravou sůl zajímá tolik lidí.“
My na sladké rádi používáme Solný květ s pomeranči a chilli, s růží, s levandulí nebo bez příchutě. Panenské a běžné soli z Mallorky pak používáme i při pečení.
Solný květ je také součástí našeho tradičního receptu na starofrancouzské makronky, které jsou ideální jako (staro) nová ikona vánočního cukroví. Ale péct se dají i kdykoli přes rok. Tyhle makronky jsou navíc jednodušší, než klasické, a tak jsou ideálním krokem i pro začátečníky.
Pohodové pečení a pevné zdraví přejeme😉☀️