Valentýnské malinové cupcakes s pistáciemi a ruby čokoládou

4.2. 2025Michaela1296x0

Malinové cupcakes s ruby čokoládou a pistáciemi jsou ideální sladkou tečkou na Valentýna. Nadýchaný korpus ze špaldové a mandlové mouky, dochucený lyofilizovanými malinami a ruby čokoládou, je plněný jemným malinovým pyré a zdobený lehkým mascarpone krémem s malinovou příchutí. Závěrečné valentýnské zdobení dodá cupcakům romantický šmrnc. Připrav je pro své blízké a oslaďte si společné chvíle!

Valentýnské malinové cupcakes s pistáciemi a ruby čokoládou

Těsto:
80 g másla
60 g bílé čokolády
80 g hladké špaldové mouky
40 g mandlové mouky
40 g nasekaných nesolených pistácií
4 g jedlé sody
1 g růžové himálajské soli
2 kapky citronového oleje Just
2 vejce M
20 g lyofilizovaných malin
60 g třtinového cukru
80 g zakysané smetany 16%
dle chuti ruby čokoláda v peckách (cca hrst)

Do misky nakrájej máslo a nalámej bílou čokoládu. Rozpusť ve vodní lázni. Občas promíchej metlou. Po rozpuštění vymíchej dohladka a odstav.
V jiné míse promíchej oba druhy mouky, jedlou sodu a špetku soli. Troubu předehřej na 170 °C, program horkovzduch. Formu na muffiny vylož papírovými košíčky.
Vejce s cukrem vyšlehej v robotu s balónovou metlou do hladké pěny, trvá to zhruba 5 minut. Jakmile vaječná směs zesvětlá a nabyde, přilij rozpuštěnou čokoládu s máslem a krátce, avšak důkladně zašlehej ruční metlou. Do hmoty zapracuj také zakysanou smetanu pokojové teploty, moučnou směs a na závěr stěrkou vmíchej lyofilizované maliny, nasekané pistácie a dle chuti také pecky ruby čokolády.
Těstem naplň formu do 2/3 výšky košíčků a peč v předehřáté troubě 20 minut do zlatohnědé barvy. Správné propečení můžeš vyzkoušet špejlí. Upečené korpusy vyklop a nech zcela zchladnout na mřížce.

Malinové pyré:
300 g mražených nebo čerstvých malin
60 g cukru krupice
3 g citrusového pektinu
špetka strouhané tonka fazole

Maliny dej s nastrouhanou tonkou do malého kastrolu a za občasného míchání metlou nech chvilku povařit. Když se rozvaří, přisyp cukr předem rozmíchaný s pektinem. Míchej metlou do zhoustnutí. Ještě horkou směs přepasíruj přes síto, abys odstranil zrníčka. Hotové hladké pyré dej chladit do lednice.

Malinový krém:
350 g mascarpone
150 g studeného malinového pyré 
60 g třtinové moučky (moučkového cukru)
250 g smetany ke šlehání 33%

Pracuj se surovinami právě vytaženými z lednice. Mascarpone prošlehej se smetanou a cukrem do skoro tuha. Pak ke krému přidej studené malinové pyré a na plnou rychlost společně vyšlehej do tuhého krému. Ke konci je lepší šlehat pomaleji, abys krém nepřešlehal.
Krém přendej do cukrářského sáčku s větší řezanou zdobicí špičkou (průměr 15 mm).

Dokončení:
Do upečených korpusů lžičkou udělej asi centimetrové otvory, které naplň zbylým malinovým pyré. Poté na cupcakes nanes krém ve vysoké vrstvě (na tři obkroužení). Dle vlastní fantazie dozdob valentýnskými ozdobami, například růžovými čokoládovými srdíčky, mletými pistáciemi nebo lyofilizovanými malinami. Dej vychladit do lednice a podávej.

Valentýnské malinové cupcakes

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.