SUROVINY NA KAKAOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ
270 g hladké mouky
30 g kakaa
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
sůl
SUROVINY NA SVĚTLÉ LINECKÉ CUKROVÍ
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
sůl
SUROVINY NA MATCHA LINECKÉ CUKROVÍ
Vycházej ze surovin na světlé linecké těsto a z 300 g hladké mouky odeber plnou polévkovou lžíci a nahraď ji matcha tea.
POSTUP
Ve všech případech smíchej mouku, cukr a sůl se studeným máslem. Vytvoř z nich drobenku. Do té zapracuj rychle žloutky. Těsto vyválej mezi 2 pečícími papíry a dej ho vychladit. Z vychlazeného plátu vykrajuj a vypichuj požadované tvary. Peč třeba na perforované podložce při 180 stupních asi 6-7 minut podle velikosti tvarů. Na podložce nech vychladnout. Teprve poté sundej.
Stromečky z matcha lineckého těsta jsou naplněné čokoládovým máslovým krémem a čokoládovou ganache.
SUROVINY ČOKOLÁDOVÝ MÁSLOVÝ KRÉM
250 g povoleného másla
100 g rozpuštěné čokolády (např. 70% čokoládu Callebaut)
POSTUP
Máslo vyšlehejte do pěny a po té zašlehejte rozpuštěnou čokoládu pokojové teploty.
SUROVINY ČOKOLÁDOVOU GANACHE
150 g smetany
150 g čokolády
POSTUP
150 g smetany ohřej a nalij na 150 g čokolády. Rozmixuj tyčovým mixerem. Přikryj fólii a nech do druhého dne v lednici stabilizovat. Druhý den použij na plnění lineckého. Na linecké kolečka špičkou vytvoř z krému ohrádku a do ní dej ganache.
Hvězdičky ze světlého lineckého jsou plněné slaným karamelem a potřené zlatou prachovou barvou.
SUROVINY SLANÝ KARAMEL
200 g cukru
100 g másla
120 ml smetany
lžička soli
POSTUP SLANÝ KARAMEL
Rozpusť na pánvi 200 g cukru. Poté vmíchej 100 g másla nakrájeného na kostky. Míchej dokud se směs nespojí a poté vlij 120 ml smetany a přisyp lžičku soli. Na závěr můžeš směs rozmixovat tyčovým mixérem. Slaný karamel si dej do cukrářského sáčku a naplň jím linecké.
Kakaové kolečka jsou naplněná meruňkovou marmeládou, do které je přidaná kapka Brandy.
Leonu můžeš sledovat na Instagramu na profilu @kavarnamyhozivota.