Pan con tomate

30.5. 2023Michaela2062x0
pan con tomate recept

Někdy to nejjednodušší může být to nejchutnější. Ikonické španělské jídlo – pan con tomate. Oblíbený je tento kousek i v Katalánsku, kde ho v menu najdeš pod názvem pa amb tomaquet. K jeho přípravě stačí málo: čerstvý chleba (ideálně kváskový), rajčata (ideálně měkká a vonící opravdu po rajčatech), olivový olej (ideálně extra virgin), citron (ideálně bio), česnek (ideálně český), sůl (ideálně solný květ) a pepř (ideálně čerstvě namletý). Pan con tomate. Ke snídani, k obědu, k večeři… kdykoliv!

A pokud je to u tebe doma samý masožravec, tak rozhodně neuděláš chybu, když sáhneš po jamon iberico (jamon de bellota) nebo jiné sušené šunce.

Recept na pan con tomate

SUROVINY
kváskový chleba
rajčata
olivový olej
citron
česnek
sůl 
pepř

POSTUP
Rajčata nastrouhej a přeceď. Přidej prolisovaný česnek, olivový olej, sůl (za nás ideálně solný květ z Mallorky), pepř a citron. Pořádně promíchej. Na nakrájený kváskový chléb nanes rajčatovou směs, přidej sušenou šunku a je to! Dobrou chuť.

Pro ten správný požitek to chce čerstvý chléb. Začni jednoduše s prvním kváskovým chlebem, který je rychlejší na přípravu a ideální pro začátečníky nebo gurmány bojující s časem.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.