SUROVINY NA JEDNU FORMU (malý plech)
125 g měkkého másla
125 g moučkového cukru
125 g nastrouhaných vlašských ořechů
90 g polohrubé mouky
1/2 balení kypřícího prášku
3 bílky
špetka soli a pár kapek octa (při šlehání bílků)
SUROVINY NA POLEVU
4 žloutky
166 g moučkového cukru
30 g hořké čokolády
POSTUP
Máslo vyšleháme do pěny, přidáme cukr, poté ořechy a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Šleháme bílky se špetkou soli a pár kapkami octa do tuhého sněhu a ve 3 fázích je přidáváme do těsta. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech nebo do formy s pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů přibližně 25 minut (kontrolujeme špejlí).
Během pečení šleháme žloutky s cukrem. Po vytažení řezu z trouby okamžitě nanášíme polevu, potřeme čokoládou a necháme ztuhnout.
Doporučujeme Andreu sledovat na jejím IG profilu.
Jsem Andrea, dlouhá léta mě baví vaření i pečení; mimo kuchyni zase anime a fantasy. Když zrovna nejsem v kuchyni, jsem na zahrádce, na kruhu (aerial hoop), nebo v kavárně. Kromě toho mám moc ráda kočky, takže mám v jedné ruce zpravidla buď kočku, nebo váleček na chlupy.