Recept na 8 ks (ráfek 25 x 20 cm)
210 g hořké čokolády (např. 54% nebo 57% Callebaut)
180 g másla
4 ks vajec
120 g třtinového cukru
60 g hladké mouky
16 g kakaa
2 g soli
80 g šlehačky 33 % (polo našlehané)
+ přibližně 100 g pekanových ořechů
Postup na brownies:
Troubu předehřej na 180 °C. Rozpusť hořkou čokoládu a máslo nad párou. Nech trochu vychladnout. Asi na 30-40 °C. Šlehej vejce a cukr do pěny (5-6 minut). Zkombinuj hladkou mouku a kakao. Prosej přes síto. Když jsou vejce s cukrem našlehané, přidej teplou čokoládu s máslem a neustále šlehej. Pak přidej suché přísady a stěrkou jemně promíchej. Našlehej šlehačku do polohusta a přidej ji do brownies. Právě šlehačka není obvyklou přísadou, ale dává brownies neuvěřitelně měkkou a lehkou texturu. Brownies nalij do formy nebo pekáče 25 x 20 cm a rovnoměrně rozetři. Polož pekanové ořechy vedle sebe. Peč na 180°C přibližně 15-20 minut. Vždy se snaž nepřepéct, aby střed zůstal vlhký a lahodný. Před podáváním nech asi hodinu vychladnout.