Čokoládové sušenky

25.10. 2021Michaela22063x0

Jsou opravdu vynikající, vláčné a vždy se povedou na výbornou. A taky to je rychlovka. Adéla, známá gurmánka vystupující pod jménem @foodadyct, se inspirovala receptem v zahraničí u slavné Nigelly Lawson. Ta kombinace 70% čokolády a slané hrubozrnné soli navrchu dodává sušenkám, nebo chceš-li cookies, šmrnc.

recept čokoládové sušenky

Recept na 8 sušenek (každá 66 g)

Ingredience:

  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 30 g holandského kakaa
  • 2 g kypřícího prášku do pečiva
  • 2 g sody
  • 2 g soli
  • 150 g měkkého másla
  • 120 g cukru krystal
  • semínka z půlky vanilkového lusku
  • 75 g kousků 70% čokolády
  • hrubá mořská sůl na posypání

Postup:

Horkovzdušnou troubu předehřej na 160 °C (nebo 180 °C bez horkovzduchu). V míse promíchej mouku, kakao, kypřící prášek, sodu a sůl. Ve vedlejší míse prošlehej máslo s cukrem do světlejší a nadýchanější konzistence. Přidej 1/4 moučné směsi a opatrně promíchej. Takto opakuj ještě 3x, dokud není směs spojená. Nakonec do směsi přimíchej čokoládové kousky. Z těsta vytvaruj 8 kulatých placiček. Každá by měla vážit 66 g a měřit 5 cm. Každou placičku/sušenku posyp trochou soli. Mezi sušenkami nech 10cm mezery. Peč 10 až 12 minut. Sušenky jsou hotové tehdy, když se na povrchu vytvoří „praskliny“. Po upečení nech sušenky 10 minut odpočinout na plechu. V této fázi budou ještě velmi měkké. Poté je opatrně odeber z plechu a nech zcela vychladnout. 

O Adéle @Foodadyct

O pečení se začala zajímat před 10 lety, ale plně ji pohltilo před 3 lety, kdy si založila profil na Instagramu a přestěhovala se do Prahy. Nejvíce ji baví pečení z kynutého těsta. Mezi její nejoblíbenější dezerty patří vánočka, loupáky a kynuté buchty. Ráda také zkouší nové recepty od různých autorů. Nejvíce ji na tom baví, že právě díky tomu může vystoupit ze své komfortní zóny. Inspiraci hledá primárně u zahraničních food blogerů. V současné době je pro ni pečení a fotografování pouze koníček, ale v budoucnu bych se chtěla této práci věnovat naplno.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.