Čokoládovo-banánový chlebíček s tahini pastou

16.1. 2022Michaela3466x2

Společně s Adélou, food blogerkou vystupující na instagramu jako @foodadyct, ti přinášíme tip, jak využít při pečení sezamovou pastu tahini. Zkus variantu na legendární banana bread. Tentokrát je to recept s čokoládou a tahini pastou. Pokud jsi sezamovou pastu při pečení ještě nevyzkoušel, jdi rozhodně do toho. Tahini dodává chlebíčku jedinečnou vláčnost.

čokoládovo-banánový chlebíček s tahini pastou recept

Ingredience na 1 chlebíček

2 přezrálé banány
60 ml klasického olivového oleje
60 ml tahini
1 vejce v pokojové teplotě
100 g cukru krystal
60 g hladké pšeničné mouky
25 g kakaa
2 g soli
2 g sody
100 g hořké čokolády (pecky nebo nakrájené na malé kousky)

sezamová semínka na posypání

forma: 30 x 12 cm

Postup:

Troubu předehřej na 170 stupňů (horkovzduch na 150 stupňů). Formu (moje byla 30 x 12 cm) vylož pečícím papírem. V míse rozmačkej banány a přimíchej olej s tahini pastou. Poté do směsi přidej vejce s cukrem a opět promíchej. Ve vedlejší míse promíchej mouku, kakao, sodu a sůl. Suchou směs postupně přidávej do mokré směsi. Jakmile je směs propojená, přidej kousky čokolády. Hotové těsto přendej do formy a vrch posypej sezamovými semínky. Peč 45 až 50 minut. Je nutné ale průběžně kontrolovat. Vrch je možné přikrýt alobalem či pečícím papírem, aby se nespálila semínka. Upečený chlebíček vyndej ještě teplý z formy a nech vychladnout do druhého dne. Krájej druhý den.

Adéla

Adéla o sobě tvrdí, že je vesnickej závislák na jídle žijící v Praze. Vyzkoušela a upekla už pěknou řádku receptů. Její výtvory, včetně krásných fotografií si můžeš prohlédnout na jejím instagramu @foodadyct.

Komentáře
  1. Magdalka napsal:

    Lze vynechat cukr?

    • Martina napsal:

      Hezký den, můžete, jen pak možná bude výrazná ta tahini pasta, ale proč nezaexperimentovat 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.