Domácí burger bulka

18.7. 2023Michaela3024x0

Kdo by odolal touze po šťavnatém hamburgeru s ještě voňavou houskou? Burger je bezesporu jedním z nejoblíbenějších pokrmů na celém světě a málokdo z nás si umí odepřít tuhle lahodnou pochoutku, která v sobě ukrývá nejen chutné maso, ale i tajemství dokonalého pečiva. A právě tento článek je věnován často opomíjené domácí burger bulce.

burger bulka

Možná máš své oblíbené fast foodové řetězce, kde si s chutí vychutnáváš svůj oblíbený burger. Ale máme-li se vrátit ke skutečným chutím a autentickým zážitkům, pak se domácímu burgeru, vytvořenému od základu až po poslední semínko sezamu na vrchu, skoro nic nevyrovná. Ano, hovoříme o domácí burger bulce, která rozproudí tvoje chuťové buňky při každé grilovačce.

Ale co dělá domácí bulku tak jedinečnou? Je to její měkkost, vláčnost a intenzivní vůně čerstvého pečiva. Můžeš si do ní přidat své oblíbené ingredience, vylepšit ji tak, aby splňovala tvé představy o dokonalém burgeru. Ať už dáváš přednost masu, zelenině nebo třeba veganským alternativám, tato bulka se skvěle hodí ke každému druhu burgeru.

Nejlepší na tom všem je, že příprava domácí burger bulky není vůbec složitá. Jdeme na to!

SUROVINY
500 g hladké mouky
40 g třtinového cukru
9 g soli
135 g vody
100 g mléka
45 g másla
1 vejce (velikost M)
18 g čerstvého droždí

POSTUP
Všechny ingredience kromě soli míchej v robotu 3 minuty na první stupeň rychlosti. Přidej sůl a hnětačem zapracuj při střední rychlosti asi 7 minut. Vytvoř z těsta kouli a nech hodinu a půl kynout. Jemně z těsta vymáčkni vzduch. Rozděl na 6 dílů na větší bulky (145 g) nebo na 8 dílů (cca 110 g). Vytvoř bulky a umísti je na plech. Pokrop vodou z rozprašovače a přikryj utěrkou. Nech další hodinu a půl kynout. Potři vajíčkem a posyp sezamem. Peč na 210 °C cca 10 minut. Nech vychladnout na mřížce.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.