Recept na náplň na cca 20 Makronek
150 g šlehačky
20 g másla
150 g hořké čokolády 60%
Rozpusť hořkou čokoládu.
Nahřej šlehačku s máslem téměř do bodu varu. Postupně přilij do čokolády. Smíchej stěrkou. Když je všechna tekutina zkombinovaná s máslem a s čokoládou, přendej do odměrky a rozmixuj úplně do hladka.
Uchovej ganache v plastové nádobě a zafrešuj. Dej do lednice dokud neztuhne. V zimě můžeš uchovat ganache na chladném místě.
Než ji použiješ, nech ji povolit v pokojové teplotě. Pak zapracuj ganache stěrkou dokud není hladká.
Tip: Naplněné Makronky můžeš uchovat až 5 dní v lednici, nebo měsíc v mrazáku. Než budeš degustovat, nech všechny Makronky povolit při pokojové teplotě, alespoň 20 minut.
🍫 Pár užitečných tipů k přípravě ganache:
⭐ Správná technika míchání je důležitá. Pěkně od středu a stěrkou. Nechceme tam dostat moc vzduchu.
⭐ Vytváříme tzv. emulzi. Mícháme dva tuky dohromady. Takže lijeme tekutinu postupně, až když je předchozí část dobře začleněná.
⭐ Nezapomeň na rozmixovaní tyčovým mixérem. Aby byla ganache krásně hladká, tento krok nevynechávej.
⭐ Zafrešuj, viz foto. Občas se nás ptáte, co to znamená. Potravinářskou fólií přikryjeme krém tak, že se ho fólie přímo dotýká. Potřebujeme zamezit přístup vzduchu a okorávání.
⭐ Nech pořádně ztuhnout v lednici. Několik hodin nebo přes noc. Čokoláda potřebuje krystalizovat a vše se dobře propojit.
⭐ Po vyjmutí z lednice je potřeba ganache stěrkou pěkně uhladit. Tento krok je také velmi důležitý.