Klasická hořká ganache na Makronky

30.9. 2022Michaela12608x0
recept makronky

Milovníci čokolády, univerzálních receptů a Makronek pozor! Máme pro vás recept na klasickou náplň do Makronek a dalších kreací z hořké čokolády, tzv. ganache.

Recept na náplň na cca 20 Makronek

150 g šlehačky 
20 g másla 
150 g hořké čokolády 60%

Rozpusť hořkou čokoládu. 
Nahřej šlehačku s máslem téměř do bodu varu. Postupně přilij do čokolády. Smíchej stěrkou. Když je všechna tekutina zkombinovaná s máslem a s čokoládou, přendej do odměrky a rozmixuj úplně do hladka. 
Uchovej ganache v plastové nádobě a zafrešuj. Dej do lednice dokud neztuhne. V zimě můžeš uchovat ganache na chladném místě. 
Než ji použiješ, nech ji povolit v pokojové teplotě. Pak zapracuj ganache stěrkou dokud není hladká. 

Tip: Naplněné Makronky můžeš uchovat až 5 dní v lednici, nebo měsíc v mrazáku. Než budeš degustovat, nech všechny Makronky povolit při pokojové teplotě, alespoň 20 minut. 

🍫 Pár užitečných tipů k přípravě ganache:

⭐ Správná technika míchání je důležitá. Pěkně od středu a stěrkou. Nechceme tam dostat moc vzduchu. 

⭐ Vytváříme tzv. emulzi. Mícháme dva tuky dohromady. Takže lijeme tekutinu postupně, až když je předchozí část dobře začleněná. 

⭐ Nezapomeň na rozmixovaní tyčovým mixérem. Aby byla ganache krásně hladká, tento krok nevynechávej. 

⭐ Zafrešuj, viz foto. Občas se nás ptáte, co to znamená. Potravinářskou fólií přikryjeme krém tak, že se ho fólie přímo dotýká. Potřebujeme zamezit přístup vzduchu a okorávání. 

⭐ Nech pořádně ztuhnout v lednici. Několik hodin nebo přes noc. Čokoláda potřebuje krystalizovat a vše se dobře propojit. 

⭐ Po vyjmutí z lednice je potřeba ganache stěrkou pěkně uhladit. Tento krok je také velmi důležitý. 

Máš chuť vyzkoušet si 13 druhů makronek a náplní?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.