Makové makronky
SUROVINY
195 g mandlové mouky (Diana x-fine)
30 g mletého máku
225 g cukru moučka
90 g bílků
250 g cukru krystal
85 g vody
90 g bílků
POSTUP
Peč přibližně 13 minut na 140 °C (záleží na troubě).
Techniku přípravy makronek nejlépe vyladíš v online kurzu, kde tě díky videu krok po kroku provedeme přípravou meringue, makronáží, stříkáním makronek i pečením. Navíc více jak 12 receptů na makronky a náplně.
Maková ganache montée(cca 45 ks)
SUROVINY
200 g šlehačky 35%
20 g mletého máku
40 g glukózového sirupu
90 g bílé čokolády
75 g mascarpone
POSTUP
Zkombinuj šlehačky, mletý mák a glukózový sirup. Vař a nalij do bílé čokolády. Promíchej a přidej mascarpone. Rozmixuj do hladka a dej do lednice do druhého dne.
Vyšlehej krém do husta a stříkej krém řezanou špičkou 8-10 mm.
Švestkový džem
SUROVINY
250 g mražených švestek
50 g cukru krupice
Skořice, badyán a trochu rumu podle chuť.
POSTUP
Udělej karamel a přidej nakrájené švestky. Vař na pomalu do velmi hustého džemu.
Nakonec přidej 2 g agaru (smícháme s trochou cukru) a vaříme minutku.
Necháme úplně ztuhnout v lednici, a pak rozmixujeme mixérem. Přidáme trochu rumu a horkou vodu podle konzistence.