Makovo-švestkové makronky

6.3. 2023Michaela4467x0

Mák a švestky, to rozhodně je chuťová kombinace, která vynikne i v makronkách. Sladkost, jemná kyselost švestek, prostě vyváženost. Mák je rozhodně niterně česká záležitost, co se týká pečení, takže jsme rádi, že se nám mák daří zapojovat do mnoha receptů, klasických jako je Makovec, tak i těch moderních, jako je tento recept na makovo-švestkové makronky. Mák najdeš jak v těstě na makronkové skořápky, tak v náplni.

recept makovo-švestkové makronky

Makové makronky
SUROVINY
195 g mandlové mouky (Diana x-fine)
30 g mletého máku
225 g cukru moučka
90 g bílků

250 g cukru krystal
85 g vody
90 g bílků

POSTUP
Peč přibližně 13 minut na 140 °C (záleží na troubě).

Techniku přípravy makronek nejlépe vyladíš v online kurzu, kde tě díky videu krok po kroku provedeme přípravou meringue, makronáží, stříkáním makronek i pečením. Navíc více jak 12 receptů na makronky a náplně.

Maková ganache montée(cca 45 ks)
SUROVINY
200 g šlehačky 35%
20 g mletého máku
40 g glukózového sirupu
90 g bílé čokolády
75 g mascarpone

POSTUP
Zkombinuj šlehačky, mletý mák a glukózový sirup. Vař a nalij do bílé čokolády. Promíchej a přidej mascarpone. Rozmixuj do hladka a dej do lednice do druhého dne.
Vyšlehej krém do husta a stříkej krém řezanou špičkou 8-10 mm.

Švestkový džem
SUROVINY
250 g mražených švestek
50 g cukru krupice 
Skořice, badyán a trochu rumu podle chuť. 

POSTUP
Udělej karamel a přidej nakrájené švestky. Vař na pomalu do velmi hustého džemu. 
Nakonec přidej 2 g agaru (smícháme s trochou cukru) a vaříme minutku. 
Necháme úplně ztuhnout v lednici, a pak rozmixujeme mixérem. Přidáme trochu rumu a horkou vodu podle konzistence. 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.