Meruňková bublanina podle Katky

10.7. 2022Michaela15014x4

Kdo by neznal bublaninu. Jednoduchý, sytý, variabilní a chutný koláč, který potěší každého člena rodiny. Tato moje je jak jinak, než výsledkem malého experimentu. A musím říct, že po zhodnocení členy rodiny, velmi vydařený experiment. Je krásně posypaná meruňkami. Kakaová bublanina s tvarohem a meruňkami vypadá skvěle. Tento recept zvládne opravdu každá, i začínající hospodyňka, neboť je to recept na hrnky.

Recept pro nás připravila Katka, finalistka soutěže Peče celé Slovensko @ketrin_sladucka.

recept meruňková bublanina

Recept
Můj hrneček má objem 200 ml.
Recept tak vychází na menší plech s rozměrem 27 cm x 34 cm.

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
2 polévkové lžíce kakaa
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
300 g meruněk 

Tvarohová část
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
2 polévkové lžíce práškového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 balíčku vanilkového pudinku

Postup
Předehřej si troubu na 180 stupňů. Jako první si vyšlehej celá vajíčka s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přidej olej a vyšlehej. Přidej mléko, mouku, kakao a prášek do pečiva a všechno spolu promíchej. Meruňky si nakrájej na kostky. Vylož si plech pečicím papírem a připrav si tvarohovou směs. Tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr a pudink spolu promícháme. Na plech nalej asi 3/4 kakaového těsta a na něj navrstvi cik cak tvarohovou směs. Zbytek kakaového těsta ještě přelij cik cak zase přes tvaroh. Pomocí špejle si trochu pohraj s průniky tvarohu a těsta, ať to stojí za to. Rovnoměrně navrstvi meruňky a dej péct přibližně na 40-45 minut na 180 stupňů. (Sleduj a vyzkoušej špejlí, zda je těsto propečené.) Po upečení nech vychladnout a můžeme degustovat.

Komentáře
  1. Alžbeta napsal:

    Dobrý deň.Urobila som bublaninu a perfektne sa podarilo.Velmi pekne ďakujem za recept.

  2. Miriam napsal:

    Paradna je! Vdaka za recept, nabuduce vyskusam este niektory ,)

Napsat komentář: Alžbeta Zrušit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.