Perníčkový cheesecake

16.12. 2023Martina1715x0

K Vánocům perníčky patří – a nejen ty. Vůně perníkového koření a hřejivé chutě a co teprve perníčkové latté. To vše máme rádi my i @ivuskapece, která připravila úžasný perníčkový recept. Jelikož nejraději dělá mini verze, tak zvolila variantu mini cheesecaků. Základ tvoří namísto sušenek perníčky, náplň nemůže být jiná než kořeněná. Dezert zdobí roztomilé mini perníčky, které vykouzlí úsměv na rtech.

Perníčkový cheesecake

Recept na Perníčkový cheesecake

(7 kusů o průměru 7 cm)

Chantilly
1,2 g želatiny 180 bloom + 6 g vody
11 g mléka
11 g cukru
18 g creamcheese (používám Lidl, Kaufland)
112 g smetany ke šlehání 33-35%

Želatinu necháme nabobtnat se studenou vodou. Mléko, cukr a připravenou želatinovou hmotu opatrně zahřejeme do rozpuštění želatiny a cukru (směs nesmí vařit). Přidáme creamcheese a promixujeme blenderem. Smícháme se smetanou, přikryjeme fólií a necháme v lednici cca 6h stabilizovat.

Perníčkové těsto
150 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
22 g mandlové mouky
1,5 g soli
83 g studeného másla
30 g vajec
1,5 g prášku do pečiva
2,5 g perníkového koření

Sypké suroviny dáme do mísy a stromečkovým nástavcem spolu s máslem zpracujeme na drobenku. Přidáme vejce a krátce promícháme, dokud se nám suroviny nespojí. Těsto odložíme na 3h do lednice. 250 g těsta rozválíme mezi dva pečící papíry a upečeme při 150°C (horkovzduch) dozlatova (cca 10-15 min). Ze zbylého těsta vykrojíme malé figurky perníčků nebo jakékoliv jiné tvary na ozdobu dortíků.

Upečený plát těsta rozmixujeme na drobenku.

150 g drobenky
26 g másla pokojové teploty

Drobenku (150 g, zbytek odložíme na dekoraci cheesecaku) smícháme s máslem. Rozdělíme do 7 ráfků (cca 25 g každý) a upěchujeme. Dáme na 30-60 min vychladit do lednice.

Náplň
190 g creamcheese (pokojové teploty)
36 g vajec
30 g žloutků
60 g smetany ke šlehání 33-35%
36 g jemného třtinového cukru
6 g kukuřičného škrobu
5 g perníkového koření

Sýr zjemníme stěrkou, přidáme ostatní suroviny a společně vyšleháme do polotuha. Směs rozdělíme do připravených ráfků s perníčkovým základem. Pečeme při 100 °C (horkovzduch) cca 30 min. Upečené cheesecaky necháme vychladnout a následně zchladíme v lednici. Opatrně vyjmeme z ráfků (můžeme si je dát pro lepší manipulaci na pár hodin do mrazáku).

Dezerty posypeme zbylou drobenkou, vyšlehanou šlehačkou a ozdobíme mini perníčky.

@ivuskapece

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.