Recept pro nás připravila Leona, kterou můžeš sledovat na Instragamu na účtu @kavarnamyhozivota.
Šneci s nutelou a pistáciovými ořechy
SUROVINY
390 g hladké mouky
58 g cukru krupice
175 g teplého mléka
9 g suchého droždí
1 vejce
1 žloutek
40 g másla pokojové teploty
sůl
Philadelphia Milka
pistácie
POSTUP
Všechny suroviny až na máslo dej do mísy od robota a suroviny asi 3 minutky zpracovávej. Následně po částech přidej máslo pokojové teploty a nech robot pracovat klidně i 15 minut. Tím se uvolní lepek a těsto se stane heboučkým.
Poté těsto přikryj a nech kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem. Časově záleží na teplotě v místnosti – ale bavíme se přibližně o 1 hodině.
Po vykynutí těsto rozválej na plát 35×60 cm.
Potři nutelou ( např. Philadelphii Milku nebo i domácí), posyp nasekanými pistáciemi a poskládej na třetinu – na plát 35×20 cm (vznikne tak plát o 3 vrstvách těsta).
Lehounce přejeď válečkem a dej na 15 minut do chladničky – ať se ti s těstem lépe pracuje.
Pak těsto nakrájej na 8 pruhů (krájej z kratší strany) a každý jednotlivý pruh stoč do hada – konec dej dospodu a hada lehce rukou přimáčkni.
Takto postupně vytvoř 8 hadů.
Všechny nech 45 minut dokynout.
Peč podle trouby přibližně 20 minut na 180 stupňů.