Švestkový nákyp

28.8. 2023Michaela1705x0

Tento švestkový nákyp podle Adély bychom teda mohli jíst obden. Recept je jednoduchý, ale chuť nezapomenutelná. Ta kombinace se švestkami nám připomíná kuchyni našich babiček. Druh ovoce, koření a množství cukru si můžeš v receptu změnit podle chuti.

Švestkový nákyp

Nákyp pro nás napekla Adéla. Sleduj ji na Instagramu na účtu @foodadyct.

Švestková směs
SUROVINY
350 g vypeckovaných švestek nakrájených na čtvrtiny
50 g krupicového cukru
10 g kukuřičného škrobu
kůra z 1 limetky
1 g soli

Těsto
SUROVINY
180 g hladké pšeničné mouky
60 g krupicového cukru
5 g kypřicího prášku na pečení
3 g skořice
2 g soli
120 ml plnotučného mléka
110 g studeného másla nakrájeného na kostičky

POSTUP
Troubu předehřej na 180 stupňů.
Ve větší míse promíchej švestky, cukr, škrob, limetkovou kůru a sůl.
Směs vysyp do 23cm koláčové formy. Klidně ale použij i jiný tvar nebo velikost. Záleží na tvých preferencích.
Ve vedlejší míse smíchej mouku, cukr, kypřicí prášek na pečení, sůl a skořici.
Do směsi přidej studené máslo a propracuj v drobenku.
Poté vlij mléko a vařečkou promíchej. Vznikne těsto odpovídající konzistencí kaši.
Těsto pomocí 2 polévkových lžic přidej na švestkovou směs a posyp trochou krupicového cukru.
Peč přibližně 30-40 minut dozlatova. Nech vychladnout a podávej nejlépe se zmrzlinou či šlehačkou.

Autorka receptu Adéla vystupuje na Instagramu na účtu @FoodAdyct, kde se můžeš inspirovat i dalšími jejími recepty.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.