Recept na dort (8 porcí)
Korpus:
400 g lineckého těsta (upečené a rozdrcené na prášek) Recept a postup na linecké najdeš tady. Použít můžeš i sušenky. Je to jen na tobě.
55 g bílků
Použili jsme ráfek 20cm průměr.
Smíchej drcené linecké těsto s bílky. Použij stromeček robotu nebo míchej ručně stěrkou. Zabal zespodu ráfek na dort do pečícího papíru. (Ráfek 20 cm průměr a 6 cm vysoký). Rozprostři korpus rovně od středu k okrajům. Ke stlačení těsta použij nějaký těžký rovný kuchyňský nástroj, aby se těsto dobře vyrovnalo. Peč na 160 °C asi 20 minut do hnědé zlatavé barvy. Nech vychladnout.
Náplň Cheesecaku:
800 g sýru typu Philadelphia (použít můžeš např. cream cheese)
150 g jogurtu
120 g cukru krupice
25 g kukuřičného škrobu
4 ks vejce
1 vanilkový lusk (jenom semínka)
nebo
20 g citronové šťávy + kůru z půlky citronu
V kuchyňském robotu smíchej dohromady krémový sýr a jogurt. Míchej vždy nejpomalejší rychlostí. Nechceme do náplně přimíchávat vzduch, protože by se Cheesecake během pečení nafouknul a praskl. Smíchej cukr a kukuřičný škrob a přidej vše do náplně. Poté postupně přidávej vejce po jednom tak, že jakmile je jedno vejce dobře začleněné, pomalu přidej další vejce. Nakonec vytvoř vanilkovou nebo citronovou příchuť přimícháním semínek vanilky nebo citronové kůry a šťávy. Nalij směs na korpus a peč na 140 °C asi 50 minut. Nech celý Cheesecake vychladnout a poté ho dej přes noc do lednice. Je to velmi důležitý krok. Následující den podávej s jahodovým kompotem, slaným karamelem nebo omáčkami dle tvé fantazie.