Tartaletky s námi můžeš péct téměř pro každou příležitost. Je to ideální dezert na narozeninové oslavy, party, svatební rauty či firemní večírky. My si je také dopřáváme, třeba jen tak k odpolední kávě. Neustále zkoušíme nové chutě a ladíme kombinace. Pojď do toho s námi. Malinový džem v Tartaletkách se výborně snoubí s luxusní blonde čokoládovou pěnou, která nese svůj typický karamelový nádech. Harmonie.
Recept na 10 ks
Linecké těsto (Pâte sucrée) ingredience
250 g hladké mouky 1 g soli 130 g másla (změklého) 110 g cukru moučka 1 vejce
Nahřej v kastrůlku malinové pyré na teplotu 40 °C a přidej cukr krupici, pektin a míchej.
Vař přibližně minutku.
Přendej do mixovací nádoby a rozmixuj.
Nalej do upečené Tartaletky část malinového džemu. Vychází to přibližně 20 g na porci.
Dej takto naplněné Tartaletky do lednice a mezitím si připrav blonde čokoládovou pěnu.
Blonde čokoládová pěna
80 g žloutků 26 g cukru krupice 110 g blond čokolády * 220 g šlehačky 2 plátky želatiny
* Doporučit můžeme Barry Callebaut Čokoládu 30,4%. Tato blonde čokoláda má formu peciček. Dobře se s ní pracuje a vyznačuje se intenzivní vyváženou chutí s bohatými karamelovými tóny. Výborně se hodí na přípravu pěny do těchto Tartaletek. Čokoládu najdeš 👉 zde.
Postup na pěnu z Blonde čokolády a dokončení Tartaletek
Namoč si želatinu do studené vody.
Rozpusť blonde čokoládu nad párou.
Bokem nahřej nad párou také žloutky společně s cukrem. Šlehej, dokud nezískáš nadýchanou pěnu.
Přidej vymačkanou želatinu do žloutkové pěny. Šlehej dokud se zcela nespojí a postupně vlévej rozpuštěnou čokoládu. Míchej stěrkou.
Šlehačku našlehej do polo ušlehání. (Je příjemnější ji jíst, když není úplně našlehaná).
Při teplotě 35 – 40 °C nalij čokoládovou směs do šlehačky a jemně zamíchej stěrkou.
Čokoládovou pěnu nalij do Tartaletky a dej do lednice na pár hodin ztuhnout.
Pod vedením našeho cukráře Xaviera ti odhalíme tajemství několika druhů Tartaletek. Naučíme tě základní těsto různými metodami a techniky tvorby korpusů. Různé náplně, krémy, pyré a džemy v kombinaci s originálním zdobením vykouzlí dokonalé souhry chutí.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.