Blonde Tartaletky s malinovým džemem zazáří i na tvé oslavě

19.8. 2021Michaela15615x0

Tartaletky s námi můžeš péct téměř pro každou příležitost. Je to ideální dezert na narozeninové oslavy, party, svatební rauty či firemní večírky. My si je také dopřáváme, třeba jen tak k odpolední kávě. Neustále zkoušíme nové chutě a ladíme kombinace. Pojď do toho s námi. Malinový džem v Tartaletkách se výborně snoubí s luxusní blonde čokoládovou pěnou, která nese svůj typický karamelový nádech. Harmonie.

recept na tartaletky s malinovým džemem

Recept na 10 ks

Linecké těsto (Pâte sucrée) ingredience


250 g hladké mouky
1 g soli
130 g másla (změklého)
110 g cukru moučka
1 vejce

Postup jak na linecké těsto a přípravu korpusu 👉

Malinový džem ingredience


225 g malinového pyré*
20 g cukru krupice 
2 g pektinu NH nebo Dr. Oetker

 * Malinové pyré najdeš tady 👉 

Postup na malinový džem do Tartaletek

  • Smíchej cukr krupici a pektin. 
  • Nahřej v kastrůlku malinové pyré na teplotu 40 °C a přidej cukr krupici, pektin a míchej.
  • Vař přibližně minutku. 
  • Přendej do mixovací nádoby a rozmixuj. 
  • Nalej do upečené Tartaletky část malinového džemu. Vychází to přibližně 20 g na porci. 
  • Dej takto naplněné Tartaletky do lednice a mezitím si připrav blonde čokoládovou pěnu.

Blonde čokoládová pěna


80 g žloutků 
26 g cukru krupice 
110 g blond čokolády *
220 g šlehačky 
2 plátky želatiny 


* Doporučit můžeme Barry Callebaut Čokoládu 30,4%. Tato blonde čokoláda má formu peciček. Dobře se s ní pracuje a vyznačuje se intenzivní vyváženou chutí s bohatými karamelovými tóny. Výborně se hodí na přípravu pěny do těchto Tartaletek. Čokoládu najdeš 👉  zde.

Postup na pěnu z Blonde čokolády a dokončení Tartaletek

  • Namoč si želatinu do studené vody.
  • Rozpusť blonde čokoládu nad párou. 
  • Bokem nahřej nad párou také žloutky společně s cukrem. Šlehej, dokud nezískáš nadýchanou pěnu.
  • Přidej vymačkanou želatinu do žloutkové pěny. Šlehej dokud se zcela nespojí a postupně vlévej rozpuštěnou čokoládu. Míchej stěrkou. 
  • Šlehačku našlehej do polo ušlehání. (Je příjemnější ji jíst, když není úplně našlehaná). 
  • Při teplotě 35 – 40 °C nalij čokoládovou směs do šlehačky a jemně zamíchej stěrkou. 
  • Čokoládovou pěnu nalij do Tartaletky a dej do lednice na pár hodin ztuhnout. 
  • Vyndej, ozdob na vrchu jahodami a lesními plody. 

Pod vedením našeho cukráře Xaviera ti odhalíme tajemství několika druhů Tartaletek. Naučíme tě základní těsto různými metodami a techniky tvorby korpusů. Různé náplně, krémy, pyré a džemy v kombinaci s originálním zdobením vykouzlí dokonalé souhry chutí.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.