Recept na 12 sušenek
120 g Tahini pasty
60 g medu
60 g bezlepkové směsi *
60 g mandlové mouky
25 g bílého sezamu
15 g černého sezamu
1/2 vanilkového lusku (semínkový lusk)
1 g solný květ z Malorky *
Smíchej všechny ingredience dohromady. (Použij dřevěnou vařečku.) Vytvoř váleček a zabal těsto do fólie. Dej ho na půl hodiny do mrazáku. Když je studený a ztuhlý, váleček nakrájíš na 12 stejných kousků (1 kus vychází přibližně na 30 – 35 g). Použij vykrajovátka o průměru 4 cm. Těsto namačkej do formy, získáš tak stejné kruhy. Kruhy obal v sezamových semínkách (mix bílých a černých). Takovéto tvary dej zpátky do mrazáku. Mezitím si předehřej troubu na 200 °C. Před pečením můžeš ještě doladit tvar sušenek, kdyby bylo třeba. Sušenky peč na 200 °C po dobu 8 – 9 minut. Musí zůstat uprostřed světlé a velmi měkké. Okamžitě po upečení je sundej z plechu, aby se ti nevysušily. Nech sušenky vychladnout.
Ingredience na bezlepkovou směs na pečení korpusu (zde je recept na přípravu většího množství směsi na několik pečení).
150 g rýžové mouky
60 g mandlové mouky
60 g bramborového škrobu
4 g prášku do pečiva
2 g xantanu
2 g Solný květ z Malorky *
*Náš cukrář Xavier používá Solný květ z Malorky, ze své rodné země. Používá ho celá rodina již od mládí. Solný květ z Malorky je jediný na světě, který obržel ECO certifikaci, protože se pěstuje v chraněné krajinné oblasti s nejčistším mořem. Více o Solném květu najdeš na Natural Mallorca, kde si můžeš vyzkoušet unikátní Solný květ z Malorky s 10% slevou s kódem: SWEETFLOW