Na pečený čaj potřebuješ:
Postup:
Připrav si tři menší zavařovací skleničky. Ovoce si omyj. Jablka, hrušky a švestky nakrájej na větší kousky. Dej do pekáčku. Přidej hrst rozinek. Vše zasyp třtinovým cukrem a skořicí. Zalij trochou vody (stačí troška, než ovoce pustí vlastní šťávu).
Troubu rozpal na 175 °C. Pekáček zakryj alobalem a vlož do trouby. Peč 10 minut a poté sundej alobal. Peč dalších 20 minut.
Vyndej z trouby a okamžitě plň čisté skleničky. Zavři víčkem a otoč dnem vzhůru. Před uzavřením můžeš zakápnout i trochou rumu pro lepší konzervaci pečeného čaje (Já to ale osobně nedělám.).
Na přípravu jednoho hrníčku čaje ti pak postačí tři lžičky směsi, které zaliješ vařící vodou.
Tento recept na pečený čaj má mnoho obměn. Využít můžeš snad jakékoli sezónní ovoce, které máš zrovna doma po ruce. Pomeranče, mandarinky, brusinky, meruňky, jahody nebo borůvky. Směs můžeš zakápnout šťávou z citronu nebo zkusit další koření, jako hřebíček nebo kardamon.
Trochu mě zaráží, že ve výpisu surovin je skořice. ale v receptu samotném se o ní už nepíše. Předpokládám, že se má nasypat na ovoce jako cukr.
Domi, ano, přesně, jak píšeš. Skořici jsme doplnili do postupu – děkujeme za upozornění. Sweetflow