Red Velvet je jeden z nejoblíbenějších dortů na světě. Barevný, vláčný a boží! Je charakteristický svou barvou korpusu, která vzniká i díky reakci kyselého octa a podmáslí. V použitém kakau tak vzniká červený antokyan. Ten zároveň udržuje korpus vláčný, lehký a nadýchaný. (Stačí dodržet zásady při pečení.) Toto přirozené zbarvení dalo základ pro název dortu Red Velvet, neboli „červený samet“. Specifický recept na tento dort je také máslový krém se sýrem. Vyzkoušej náš recept na tento krém.
MÁSLOVO-SÝROVÝ KRÉM DO DORTU
SUROVINY 450 g másla 200 g cukru moučka 750 g krémového sýra (typ Philadelphia) Vanilkový extrakt nebo 1 vanilkový lusk
POSTUP Velmi měkké máslo šlehej s cukrem. Přidej sýr a vanilku.
4 TIPY NA SKVĚLÝ RED VELVET
Máslo a cukr opravdu dobře vyšlehej. Mělo by se změnit ze žlutého odstínu na téměř bílý. To zahrnuje vzduchové bubliny, které budou korpus při pečení zvedat (spolu s pomocí jedlé sody a vajec).
Použij směs oleje a másla. Máslo dodává skvělou chuť a díky oleji je korpus vláčnější.
Nepřepeč korpus jinak začne schnout.
Aby byl dort opravdu krásně červený můžeme si vypomoct barvivem. Jako červené barvivo používáme červený gel. Bohužel přírodní barviva, jako je například červená řepa, neposkytnou dortu tak výraznou červenou barvu. Spíše ho zbarví do fialova. Pokud chceš docílit opravdu výrazné červené barvy, červené barvivo je nutné. Použití kakaa vytváří tmavší barvu dortu, proto pozor na množství barvy.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.