Red Velvet je jeden z nejoblíbenějších dortů na světě. Barevný, vláčný a boží! Je charakteristický svou barvou korpusu, která vzniká i díky reakci kyselého octa a podmáslí. V použitém kakau tak vzniká červený antokyan. Ten zároveň udržuje korpus vláčný, lehký a nadýchaný. (Stačí dodržet zásady při pečení.) Toto přirozené zbarvení dalo základ pro název dortu Red Velvet, neboli „červený samet“. Specifický recept na tento dort je také máslový krém se sýrem. Vyzkoušej náš recept na tento krém.
MÁSLOVO-SÝROVÝ KRÉM DO DORTU
SUROVINY 450 g másla 200 g cukru moučka 750 g krémového sýra (typ Philadelphia) Vanilkový extrakt nebo 1 vanilkový lusk
POSTUP Velmi měkké máslo šlehej s cukrem. Přidej sýr a vanilku.
4 TIPY NA SKVĚLÝ RED VELVET
Máslo a cukr opravdu dobře vyšlehej. Mělo by se změnit ze žlutého odstínu na téměř bílý. To zahrnuje vzduchové bubliny, které budou korpus při pečení zvedat (spolu s pomocí jedlé sody a vajec).
Použij směs oleje a másla. Máslo dodává skvělou chuť a díky oleji je korpus vláčnější.
Nepřepeč korpus jinak začne schnout.
Aby byl dort opravdu krásně červený můžeme si vypomoct barvivem. Jako červené barvivo používáme červený gel. Bohužel přírodní barviva, jako je například červená řepa, neposkytnou dortu tak výraznou červenou barvu. Spíše ho zbarví do fialova. Pokud chceš docílit opravdu výrazné červené barvy, červené barvivo je nutné. Použití kakaa vytváří tmavší barvu dortu, proto pozor na množství barvy.