Máslovo-sýrový krém a 4 tipy jak na dort Red Velvet

17.1. 2023Michaela677x0

Red Velvet je jeden z nejoblíbenějších dortů na světě. Barevný, vláčný a boží! Je charakteristický svou barvou korpusu, která vzniká i díky reakci kyselého octa a podmáslí. V použitém kakau tak vzniká červený antokyan. Ten zároveň udržuje korpus vláčný, lehký a nadýchaný. (Stačí dodržet zásady při pečení.) Toto přirozené zbarvení dalo základ pro název dortu Red Velvet, neboli „červený samet“. Specifický recept na tento dort je také máslový krém se sýrem. Vyzkoušej náš recept na tento krém.

Dort Red Velvet recept

MÁSLOVO-SÝROVÝ KRÉM DO DORTU

SUROVINY
450 g másla
200 g cukru moučka
750 g krémového sýra (typ Philadelphia)
Vanilkový extrakt nebo 1 vanilkový lusk


POSTUP
Velmi měkké máslo šlehej s cukrem. Přidej sýr a vanilku.

4 TIPY NA SKVĚLÝ RED VELVET

  1. Máslo a cukr opravdu dobře vyšlehej. Mělo by se změnit ze žlutého odstínu na téměř bílý. To zahrnuje vzduchové bubliny, které budou korpus při pečení zvedat (spolu s pomocí jedlé sody a vajec).
  2. Použij směs oleje a másla. Máslo dodává skvělou chuť a díky oleji je korpus vláčnější.
  3. Nepřepeč korpus jinak začne schnout.
  4. Aby byl dort opravdu krásně červený můžeme si vypomoct barvivem. Jako červené barvivo používáme červený gel. Bohužel přírodní barviva, jako je například červená řepa, neposkytnou dortu tak výraznou červenou barvu. Spíše ho zbarví do fialova.  Pokud chceš docílit opravdu výrazné červené barvy, červené barvivo je nutné. Použití kakaa vytváří tmavší barvu dortu, proto pozor na množství barvy.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.