Indiánky

12.6. 2024Martina1506x0

Ve výloze žádné cukrárny snad nemohou chybět. Tento recept je pro milovníky tradičních cukrárenských dobrot z meringue a piškotu, originálně v růžovém kabátku.

Recept na zhruba 20 menších indiánků od @makronky_od_miri.

Recept na buflery (kulaté piškoty):
35 g cukru krupice
2 vejce
55 g hladké mouky
20 g vody

Cukr s bílky vyšlehejte do pevného sněhu. Žloutky vyšlehejte s vodou a postupně přidávejte mouku. Směs pak opatrně spojím s ušlehanými bílky. Těsto dejte do sáčku s hladkou špičkou a nanášejte na plech –průměr 4 až 5 cm. Troubu předehřejte na 165 °C a pečte 20 až 25 minut, ale raději kontrolujte. Pyškoty mají být hezky nazlátlé.

Recept na meringue
210 g cukru krupice
55 g bílků
50 g vody na rozvar
50 g zredukované šťávy z malin

Maliny si svařte v rendlíčku na silnou redukci a přepasírujte, abyste měli 50 g. Bílky a malinovou šťávu dáme do mísy a začneme je pomalu šlehat. Mezitím si dejte do malého hrnce vodu a dvě třetiny cukru (140 g) a vaříme na 115 °C. Ke šlehaným bílkům přidejte zbylou třetinu cukru (70 g) a šlehejte. Potom pomalu po stěně přilévejte rozvar a šlehejte do tuhého sněhu. Přendejte do sáčku s hladkou špičkou o průměru 10 až 12 mm a nanášejte na piškoty ve třech vrstvách. Potom je nechte v pokojové teplotě zaschnout. Mezitím si připravte čokoládovou polevu. 200 g ruby čokolády a 25 g kakaového másla. To spolu roztavte, aby byla čokoláda tekutá. Můžete přidat trochu červené barvy od colour mill, aby byla barva hezky malinová, ale není to nutné. Suché indiánky namáčejte v připravené čokoládě a nechte ji zaschnout. Před tím je můžete ještě posypat lyofilizovaným malinami.

Tagy:
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.