24.9. 2024
Ojediněle pojatý cheesecake s nádechem Valašska a jeho tradičních chutí překvapí vás i vaše hosty. Bude se hodit jako moučník, dobrota ke kávě nebo jako svačina pro spoustu energie. Ingredience:150 g ovesných sušenek65 g másla30 g bílé čokolády60 g smetany1 celé mascarpone (250 g)2 vrchovaté lžíce povidel1 zarovnaná lžička dýňového koření1 lžička vanilkového aromanamleté vlašské ořechy2 zralé hrušky1,5...
17.9. 2024
Korpus:4 vejce M120 g cukru krupice80 g pistáciové mouky60 g hladké špaldové mouky20 g panenského kokosového oleje4 g prášku ze šťávy mladého ječmene2 kapky citronového oleje Just1 g mleté vanilky1 g růžové himálajské soli Postup:Z vajec pokojové teploty oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem a solí do tuha. Poté po jednom zašleháme do sněhu žloutky. Následně přilijeme olej....
23.8. 2024
Langoše jsou lahodné smažené placky, které jsou oblíbeným pokrmem na trzích a festivalech nejen v Česku, ale po celé střední Evropě. Tento recept vám ukáže, jak si je jednoduše připravit doma. Křupavé zvenku, vláčné uvnitř a s rozmanitými možnostmi oblohy – od česnekové pomazánky až po strouhaný sýr či zakysanou smetanu jsou prostě neodolatelné. Připravte si s námi tyto delikatesy a přeneste si...
18.8. 2024
Oblíbená pochoutka původem ze Švédska, která už zdomácněla i mimo Skandinávii. Kynuté spletence s kardamomem chutnají skvěle ke kávě i čaji nebo příjemně zasytí třeba jako svačina na výlet. Recept na 15 šneků Těsto75 g rozpuštěného másla45 g cukru krystalmalá špetka soli1 lžička mletého kardamomu250 ml mléka25 g čerstvého droždí400 g hladké mouky Náplň75 g másla45 g cukru krystal1,5 polévkové...
8.8. 2024
Meruňkovo-kokosová zmrzlina je dokonalým osvěžením pro horké letní dny. Spojuje sladkost šťavnatých meruněk s exotickou chutí kokosu, což vytváří neodolatelnou kombinaci, která potěší všechny milovníky netradičních dezertů. Tento recept je ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat něco lehkého a osvěžujícího, aniž by se museli vzdát zdravých ingrediencí. Připrav si domácí meruňkovo-kokosovou zmrzlinu a dopřej si kousek tropického...
18.7. 2024
Domácí verze krále šlehačkových dortů nadýchaná jako obláček potěší vaše chuťové buňky a kontrast tmavé a světlé šlehačky polahodí i vašemu oku. Dort Harlekýn KORPUSSUROVINY 125 g cukru krupice2 vejce5 lžic vlažné vody5 lžic oleje125 g hladké mouky20g kakaa1/3prášku do pečivašpetka soli POSTUP Oddělíme bílky od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do pevného sněhu.Zvlášť utřeme žloutky s cukrem do pěny. Postupně...
12.7. 2024
Focaccia je italský chléb, který si získal srdce gurmánů po celém světě svou jednoduchostí a nezaměnitelnou chutí. Tento voňavý a nadýchaný kousek pečiva má hluboké kořeny v historii středomořské kuchyně a nabízí nespočet variací, které mohou uspokojit jakýkoliv chuťový vkus. Připrav se na kulinářskou cestu, která ti otevře dveře do světa tradiční italské kuchyně a přinese vůni středomoří přímo do vaší kuchyně. OmládekSUROVINY150 g...
13.6. 2024
Znáte něco lepšího než jahody? My tedy ne! Jak přijde jejich sezóna, tak pečeme dorty, řezy, bublaniny, koláče a zavařujeme marmelády o sto šest. Tentokrát pro vás máme recept na jahodové řezy ozdobené tvarohovou šlehačkou. Až je vyzkoušíte, jiné už péct nebudete. Nejsou prostě k nakousnutí?! Recept pro nás připravil Jakub Hübner, sledovat ho můžete na profilu @vypecenej_dzejk. Chceš mít...
12.6. 2024
Ve výloze žádné cukrárny snad nemohou chybět. Tento recept je pro milovníky tradičních cukrárenských dobrot z meringue a piškotu, originálně v růžovém kabátku. Recept na zhruba 20 menších indiánků od @makronky_od_miri. Recept na buflery (kulaté piškoty):35 g cukru krupice2 vejce55 g hladké mouky20 g vody Cukr s bílky vyšlehejte do pevného sněhu. Žloutky vyšlehejte s vodou a postupně přidávejte mouku. Směs pak opatrně spojím...
17.5. 2024
Udělejte si doma „punčák“ jako z cukrárny. Krásně vláčný, voňavý a oku lahodící. Skvělý recept pro nás připravila @paniruzickova. SUROVINY5 vajec100 g polohrubé mouky100 g cukru krupice1/4 lžičky prášku do pečiva (nemusí být)potravinářská barva červenárybízová marmeláda Pomerančovo-rumový sirup150 g rumu200 g šťávy z pomerančů(nebo džusu)200 g vody350 g cukru krupicekůra i šťáva z půlky citronu1 celá skořice Citronová poleva150 g cukru...