Pokud chceš vyzkoušet tento lahodný italský likér, můžeš si ho zakoupit v mnoha obchodech s alkoholem. Nebo lépe, můžeš si ho vyrobit doma! Existuje mnoho receptů na domácí limoncello, díky kterým si vytvoříš vlastní verzi tohoto nápoje a přizpůsobíš ji svým chuťovým preferencím. 🍋🍹 My ti teď jeden recept naservírujeme.
RECEPT NA DOMÁCÍ LIMONCELLO LIKÉR
SUROVINY
5-6 bio citronů
0,5 litru vodky
250 g cukru
250 ml vody
skleněné nádoby s uzávěrem
POSTUP
Oloupej slupky z citronů a umísti je do skleněné nádoby.
Zalij slupky citronu vodkou a uzavři nádobu. Skladuj v tmavém a chladném místě po dobu alespoň 4-5 dní. Občas nádobu protřepej.
Po 4-5 dnech smíchej cukr a vodu v hrnci a přiveď k varu. Cukr se zcela rozpustí.
Nech cukrovou směs vychladnout na pokojovou teplotu.
Poté smíchej citronovou vodku s cukrovou směsí a promíchej.
Nalij limoncello do dalších skleněných nádob a nech ho zrát na chladném a tmavém místě po dobu alespoň 1 týdne. Před podáváním důkladně ochlaď v lednici a podávej jako aperitiv nebo dezertní drink. My ho rádi dáváme do dezertů. Výborný je v tiramisu al limoncello. Recept najdeš na odkazu níže.
Můžeš také experimentovat s receptem a přizpůsobit ho svým chuťovým preferencím. Například můžeš změnit poměr cukru a vody, aby bylo limoncello více nebo méně sladké. Takže, hurá do toho. Vyrobit si své vlastní domácí limoncello a osvěž se nejen v létě!