Domácí limoncello likér

18.5. 2023Michaela4246x0

Limoncello likér je italský alkoholický nápoj s intenzivním citronovým aroma a sladkou chutí. Tento likér se vyrábí z oloupaných citronových slupek macerovaných v alkoholu a směsi vody a cukru, což mu dává charakteristickou sladkou chuť. Často se podává jako dezertní drink nebo jako aperitiv. Díky své chuti a aroma je skvělou volbou pro letní večery, stejně jako surovina do mnoha dezertů.

Pokud chceš vyzkoušet tento lahodný italský likér, můžeš si ho zakoupit v mnoha obchodech s alkoholem. Nebo lépe, můžeš si ho vyrobit doma! Existuje mnoho receptů na domácí limoncello, díky kterým si vytvoříš vlastní verzi tohoto nápoje a přizpůsobíš ji svým chuťovým preferencím. 🍋🍹 My ti teď jeden recept naservírujeme.

tiramisu limoncello recept

RECEPT NA DOMÁCÍ LIMONCELLO LIKÉR

SUROVINY

5-6 bio citronů
0,5 litru vodky
250 g cukru
250 ml vody
skleněné nádoby s uzávěrem

POSTUP

Oloupej slupky z citronů a umísti je do skleněné nádoby.
Zalij slupky citronu vodkou a uzavři nádobu. Skladuj v tmavém a chladném místě po dobu alespoň 4-5 dní. Občas nádobu protřepej.
Po 4-5 dnech smíchej cukr a vodu v hrnci a přiveď k varu. Cukr se zcela rozpustí.
Nech cukrovou směs vychladnout na pokojovou teplotu.
Poté smíchej citronovou vodku s cukrovou směsí a promíchej.
Nalij limoncello do dalších skleněných nádob a nech ho zrát na chladném a tmavém místě po dobu alespoň 1 týdne. Před podáváním důkladně ochlaď v lednici a podávej jako aperitiv nebo dezertní drink. My ho rádi dáváme do dezertů. Výborný je v tiramisu al limoncello. Recept najdeš na odkazu níže.

Můžeš také experimentovat s receptem a přizpůsobit ho svým chuťovým preferencím. Například můžeš změnit poměr cukru a vody, aby bylo limoncello více nebo méně sladké. Takže, hurá do toho. Vyrobit si své vlastní domácí limoncello a osvěž se nejen v létě! 

Limoncello v tiramisu? No jasně! Recept pro tebe máme ZDE.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.