Ingredience na Linecké cukroví
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
Postup
Všechny ingredience smíchej dohromady. Robot to zvládne raz dva. Těsto nech v lednici uležet minimálně pár hodin, ale do druhého dne je to ideální odpočinek. Druhý den, před válením a vykrajováním, nech pár hodin mimo lednici, aby změklo. Těsto pak stačí lehce rozpracovat na lehce pomoučněné ploše, vyválet na placku silnou pár milimetrů. Vykrajuj různé tvary.
Předehřej troubu na 160 stupňů. Peč po dobu 10 minut. Záleží na troubě, ale plech je dobré i během pečení otočit, aby bylo propečení rovnoměrné. Peč do jemně zlatavé barvy.
Vychladlé cukroví slepujeme zavařeninou, rybízovou marmeládou. Lehce přecukruj dle libosti. Natřené změknou do druhého dne. Uchovávej v chladu.