Linecké cukroví

25.11. 2021Michaela5680x0

Vánoční klasika, která u nás nemůže chybět. Linecké cukroví. Může mít různé tvary, ale vždy by mělo být krásně měkké. U nás je namazané výbornou lineckou nebo rybízovou marmeládou. Po vyzkoušení několika receptů jsem nakonec skončila u tohoto, který mi předala maminka mého manžela. Recept se mi osvědčil. S těstem se dobře pracuje a po naplnění je cukroví měkké již do druhého dne.

recept linecké cukroví

Ingredience na Linecké cukroví

300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky

Postup

Všechny ingredience smíchej dohromady. Robot to zvládne raz dva. Těsto nech v lednici uležet minimálně pár hodin, ale do druhého dne je to ideální odpočinek. Druhý den, před válením a vykrajováním, nech pár hodin mimo lednici, aby změklo. Těsto pak stačí lehce rozpracovat na lehce pomoučněné ploše, vyválet na placku silnou pár milimetrů. Vykrajuj různé tvary. 

Předehřej troubu na 160 stupňů. Peč po dobu 10 minut. Záleží na troubě, ale plech je dobré i během pečení otočit, aby bylo propečení rovnoměrné. Peč do jemně zlatavé barvy.

linecké cukroví

Vychladlé cukroví slepujeme zavařeninou, rybízovou marmeládou. Lehce přecukruj dle libosti. Natřené změknou do druhého dne. Uchovávej v chladu.

Zkus s naším cukrářem 3 ikonické druhy cukroví: Tortoletky, Čokoládové kroužky a Starofrancouzské makronky. Všechny recepty pochází od našich prapředků z Čech a z Francie.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.