Recept pro nás připravila Adéla z @FoodAdyct.
Všechny ingredience musí být v pokojové teplotě. Na čtvercovou formu o rozměrech 23 cm budeme potřebovat:
Těsto:
150 g moučkového cukru
180 g rozpuštěného másla
1 vejce
1 žloutek
80 g najemno nastrouhané mrkve
220 g hladké pšeničné mouky
7 g skořice (můžeš dát i méně, záleží na chuti)
2 g kypřícího prášku do pečiva
2 g soli
10 g pomerančové kůry
Postup na těsto:
Troubu předehřej na 180 stupňů. Formu vylož pečícím papírem. V míse promíchej metličkou rozpuštěné máslo s cukrem. Přidej vejce a nastrouhanou mrkev a opět promíchej. Poté přisyp mouku, skořici, kypřící prášek, sůl a pomerančovou kůru. Těsto tentokrát promíchej stěrkou, ve finále bude dost husté. Směs přendej do vyloženého pekáčku.
Náplň:
120 g krémového sýru
1 vejce
50 g moučkového cukru
Postup:
Vše metličkou promíchej a nalij na mrkvové těsto. Peč přibližně 30-40 minut. Zde je důležité průběžně kontrolovat, jelikož peče každá trouba jinak. Jakmile je špejle po vytáhnutí z těsta suchá, těsto je propečené. Nech zcela vychladnout.
Dobrý den , moc se omlouvám ,ale máte v receptech trochu nesrovnalostí. V receptu pro tisk chybí první dva řádky – cukr a rozpuštěné máslo a u náplně chybí sýr a je tam navíc pomerančová štˇáva . Já bych to asi dala nějak dohromady , ale můžou tu být pekařinky co by se v tom nemusely vyznat. S pozdravem a pečení zdar Jana
Hezký den, Jani,
moc děkujeme za upozornění, podíváme se na to a upravíme to 🙂