Mrkvové řezy s pomerančem a polevou z krémového sýru

8.4. 2022Michaela1662x0

Řezy díky mrkvi a pomerančové kůře připomínají jaro. Jsou velmi jednoduché a krásně vláčné. A ta svěží barva tě dostane.

mrkvové řezy recept

Recept pro nás připravila Adéla z @FoodAdyct.

Všechny ingredience musí být v pokojové teplotě. Na čtvercovou formu o rozměrech 23 cm budeme potřebovat:

Těsto:

150 g moučkového cukru
180 g rozpuštěného másla
1 vejce
1 žloutek
80 g najemno nastrouhané mrkve
220 g hladké pšeničné mouky
7 g skořice (můžeš dát i méně, záleží na chuti)
2 g kypřícího prášku do pečiva
2 g soli
10 g pomerančové kůry

Postup na těsto:

Troubu předehřej na 180 stupňů. Formu vylož pečícím papírem. V míse promíchej metličkou rozpuštěné máslo s cukrem. Přidej vejce a nastrouhanou mrkev a opět promíchej. Poté přisyp mouku, skořici, kypřící prášek, sůl a pomerančovou kůru. Těsto tentokrát promíchej stěrkou, ve finále bude dost husté. Směs přendej do vyloženého pekáčku.

Náplň:

120 g krémového sýru
1 vejce
50 g moučkového cukru

Postup:

Vše metličkou promíchej a nalij na mrkvové těsto. Peč přibližně 30-40 minut. Zde je důležité průběžně kontrolovat, jelikož peče každá trouba jinak. Jakmile je špejle po vytáhnutí z těsta suchá, těsto je propečené. Nech zcela vychladnout.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.