Téma rozhodně nepodceníme a pustíme si u toho Rock ‚n‘ Roll. V mezičase při pečení hodíme i pár rolovaných sudů na zemi, ať se trochu rozhýbeme. Než se upeče korpus, potrénujeme rolování s papírem a ze vzniklých ruliček papíru vyhlížíme jako piráti, zda uvidíme banánový ostrov! S dětmi se rozhodně nenudíme! Přidej se také! Další aktivity s dětmi najdeš také tady.
Recept na tuto snadnou roládu najdeš k vytištění na konci článku.
250 ml smetany 33%
100 ml hořké čokolády 70%
30 g medu
1. Rozpusť čokoládu a med v misce ve vodní lázni.
2. Smetanu svař (téměř na teplotu varu).
3. Postupně přidávej horkou smetanu do čokolády a promíchej stěrkou, abys vytvořil emulzi.
4. Míchej.
5. Zakryj přilnavou fólií a nech vychladnout v lednici. (Ideálně přes noc, ale není nutnost. Důležité je, aby byl krém tuhý.)
4 vejce
80 g cukru krupice
100 g hladké mouky
20 g kakaa
60 g řepkového oleje
1. Zakryj korpus papírem a celý plech otočte. Odstraň spodní silikon nebo pečící papír.
2. Ušlehej pařížský krém do pěkné husté konzistence.
3. Rozprostři pařížský krém po celé šířce korpusu.
4. Polož 2 až 3 banány do řady.
5. Zaroluj.
6. Před podáváním posyp kakaem nebo ozdob dle fantazie.
Krásný pondělní den s úsměvem přeji u vás doma všem. Moc děkuji za recepty, které mě zaujaly. Měla bych dotaz. Šlo by použít místo lískových ořechů vlašské?? Zkusím si tipnout. Asi ne, protože jsou mastné. Teď jsem zvědavá, jestli jsem to uhodla. Děkuji za odpověď. Anička.