Pařížská roláda! A teď to roztočíme.

12.3. 2021Martina1506x1

Jestli je dezert, který vždy zabaví i naše děti, tak je to rozhodně roláda. Někdy jí říkáme „rolovaný dort“. Děti totiž slyší více na slovo DORT a když k tomu přidáme pár otoček na tanečním kuchyňském parketě, krásná společná aktivita je tu! A kombinace pařížského krému, banánu a vláčného korpusu je dokonalá.

Téma rozhodně nepodceníme a pustíme si u toho Rock ‚n‘ Roll. V mezičase při pečení hodíme i pár rolovaných sudů na zemi, ať se trochu rozhýbeme.

Než se upeče korpus, potrénujeme rolování s papírem a ze vzniklých ruliček papíru vyhlížíme jako piráti, zda uvidíme banánový ostrov! S dětmi se rozhodně nenudíme! Přidej se také! Další aktivity s dětmi najdeš také tady.

Pařížský krém

250 ml smetany 33%
100 ml hořké čokolády 70%
30 g medu

Postup na Pařížský krém

1. Rozpusť čokoládu a med v misce ve vodní lázni.
2. Smetanu svař (téměř na teplotu varu).
3. Postupně přidávej horkou smetanu do čokolády a promíchej stěrkou, abys vytvořil emulzi.
4. Míchej.
5. Zakryj přilnavou fólií a nechte přes noc vychladnout v lednici.

Kakaový korpus

4 vejce
80g cukru krupice
100g hladké mouky
20g kakaa
60g řepkového oleje

Postup na Pařížskou roládu

  1. Předehřej troubu na 180 ° C a připrav si silikonový nebo pečící papír.
  2. Vejce a cukr vyšlehej do pěny.
  3. Přidej olej.
  4. Přidej na třikrát proseté suché ingredience (mouku, kakao a sůl) a jemně míchej stěrkou.
  5. Nalij těsto na silikonovou podložku neb pečící papír na plechu a rovnoměrně rozetři.
  6. Peč na 180°C přibližně 8 minut (Pozor, nepřepeč! Pokud by byl korpus příliš suchý, nebudeš jej moci převrátit.)
  7. Vyjmi plech a nech jej vychladnout.

Rock ‚n‘ Roll aneb jak roládu zarolovat

1. Zakryj korpus papírem a celý plech otočte. Odstraň spodní silikon nebo pečící papír.
2. Ušlehej pařížský krém do pěkné husté konzistence.
3. Rozprostři pařížský krém po celé šířce korpusu.
4. Polož 2 až 3 banány do řady.
5. Zaroluj.
6. Před podáváním posyp kakaem nebo ozdob dle fantazie.

Zajímá tě, jak na krémy? Máme pro tebe zdarma online cukrářskou lekci, ve které náš cukrář Xavier ukazuje, jak na to.

Komentáře
  1. Anička napsal:

    Krásný pondělní den s úsměvem přeji u vás doma všem. Moc děkuji za recepty, které mě zaujaly. Měla bych dotaz. Šlo by použít místo lískových ořechů vlašské?? Zkusím si tipnout. Asi ne, protože jsou mastné. Teď jsem zvědavá, jestli jsem to uhodla. Děkuji za odpověď. Anička.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Sweetletter

    Jednou za čas pošleme sladkou inspiraci. Recepty, zajímavosti, tipy a rady ze světa Sweeťáků.

    Stisknutím tlačítka "souhlasím ...", souhlasíte s tím, že vám budu posílat na vložený email zprávy se zajímavým obsahem z oblasti cukrovinek. Na emaily se můžete těšit zpravidla 2x měsíčně a pokud narazím na zajímavou tvorbu někoho dalšího, rád dám i o jeho práci vědět. Pokud už nebudete chtít e-maily dále dostávat, kdykoliv můžete tento souhlas odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé zprávě. Vaše údaje bude spravovat má firma sweetflow.cz podle těchto zásad zpracování a ochrany osobních údajů.
  • Kategorie