Pařížská šlehačka, výborná do dezertů a dortů

29.9. 2021Michaela1635x0

Tento jednoduchý recept na pařížskou šlehačku využiješ do věnečků, rolád, dortů, tartaletek a mnoha dalších dezertů.

Recept na Pařížskou šlehačku


450 g šlehačky 33%
45 g glukózy 
100 g hořké čokolády 70%

Postup:

Rozpusť čokoládu na vodní lázni. Vař polovinu šlehačky a glukózu.  Nalij horkou šlehačku do čokolády. Postupně (podle video). Přidej zbytek studené šlehačky. Rozmixuj. Přendej do odměrky. Dej do lednice přes noc. Až budeš chtít použít, našlehej na střední rychlost do husta. 

Proč glukóza? 

Má jedinečnou schopnost. Zlepšuje trvanlivost. Zvláční krémy. Je ničím nenahraditelná. Pokud ji doma nemáš, vynech v receptu úplně. Používá se do ganache, polev a krémů.

čokoládové věnečky

Kam s tak dobrou Pařížskou šlehačkou? Zkus čokoládové věnečky.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Sweetletter

    Jednou za čas pošleme sladkou inspiraci. Recepty, zajímavosti, tipy a rady ze světa Sweeťáků.

    Stisknutím tlačítka "souhlasím ...", souhlasíte s tím, že vám budu posílat na vložený email zprávy se zajímavým obsahem z oblasti cukrovinek. Na emaily se můžete těšit zpravidla 2x měsíčně a pokud narazím na zajímavou tvorbu někoho dalšího, rád dám i o jeho práci vědět. Pokud už nebudete chtít e-maily dále dostávat, kdykoliv můžete tento souhlas odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé zprávě. Vaše údaje bude spravovat má firma sweetflow.cz podle těchto zásad zpracování a ochrany osobních údajů.
  • Kategorie