Pařížská šlehačka, výborná do dezertů a dortů

29.9. 2021Michaela12076x0

Tento jednoduchý recept na pařížskou šlehačku využiješ do věnečků, rolád, dortů, tartaletek a mnoha dalších dezertů.

Recept na Pařížskou šlehačku
450 g šlehačky 33%
45 g glukózy 
100 g hořké čokolády 70%

Postup:

Rozpusť čokoládu na vodní lázni. Vař polovinu šlehačky a glukózu. Nalij horkou šlehačku do čokolády. Postupně (podle videa). Přidej zbytek studené šlehačky. Rozmixuj. Přendej do odměrky. Dej do lednice přes noc. Až budeš chtít použít, našlehej na střední rychlost do husta. 

Proč glukóza? 

Má jedinečnou schopnost. Zlepšuje trvanlivost. Zvláční krémy. Je ničím nenahraditelná. Pokud ji doma nemáš, vynech v receptu úplně. Používá se do ganache, polev a krémů.

čokoládové věnečky recept

Kam s tak dobrou Pařížskou šlehačkou? Zkus čokoládové věnečky.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.