Slavnostní Makronky s Ruby čokoládou a šampaňským

29.12. 2021Michaela8603x0

Makronky samy o sobě jsou pro někoho slavnostním dezertem a velkou cukrářskou výzvou, pro jiné se Makronky stávají slavnostními teprve výběrem náplně. Tak či onak kvalitní dokonalá náplň je u Makronek zásadní. Vyplatí se zkoušet odlišné tóny čokolády, pohrát si s různým ovocem nebo vyzkoušet kombinaci dvou náplní. Někdy celou Makronku ještě více povznese špetka kvalitní soli, chilli nebo něčeho ostřejšího. Cukrář Xavier tentokrát pro vás vymyslel slavnostní recept a do ganache z nádherné přírodně narůžovělé čokolády Ruby s ovocnými tóny přidal šampaňské. Přináší tak Makronky k slavnostním momentům roku. Šampaňské už bouchá. Bublinky tečou, a to přímo do náplně Makronek. Užij si je s námi!

Recept na ganache se šampaňským

Ingredience na ganache
100 g šlehačky 33%
20 g glukózy 
80 g šampaňského
240 g Ruby čokolády 
24 g kakaového másla 

Postup
Rozpusť ruby ​​čokoládu a kakaové máslo nad párou. Nahřej šlehačku. Nalij postupně do čokolády s kakaovým máslem. Míchej stěrkou. Nevytvoří to zcela emulzi, ale to nevadí, protože to stejně rozmixujeme. Přendej do odměrky a rozmixuj. Postupně přidej šampaňské a míchej, dokud se vše nespojí. Dej do krabičky. Zafrešuj. Dej do lednice přes noc.

Druhý den plníš Makronky, ale třeba také Laskonky nebo Tartaletky.

A jak na božské Makronky s různorodou chutí?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.